Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bírság piros-fehér-zöld miatt Székelyudvarhelyen is

2020. március 23., hétfő, Belföld

Székelyudvarhely polgármesterét is megbírságolta a megye prefektusa a március 15-én kihelyezett magyar jelképek miatt. Gálfi Árpád polgármester az egyik közösségi portálon adott hírt a bírságról, és egyben csodálkozását fejezte ki amiatt, hogy a kormányt Hargita megyében képviselő prefektus a világjárvány pusztítása közben sem felejt el bírságolni a magyar jelképek miatt.

  • Fotó: Hargita Népe
    Fotó: Hargita Népe

Adrian Pănescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal szóvivője az UH.ro helyi portálnak elmondta: azért szabott ki a prefektus 5000 lejes bírságot, mert a március 15-i ünnep tiszteletére kitűzött magyar lobogók mellé nem helyeztek ki román zászlókat is.

A Székelyhon.ro portál tájékoztatása szerint Székelyudvarhely egy részén nagy méretű kokárdákat függesztettek a lámpaoszlopokra a nemzeti ünnep előtt, máshol, így a központban is, a magyar állami zászló hivatalos méretétől eltérő, jóval hosszabb, kifeszített piros-fehér-zöld zászlók is voltak kihelyezve.

Bíró Csaba, a polgármester kabinetvezetője a portálnak elmondta: a polgármester bíróságon fogja kérni a bírságról szóló jegyzőkönyv érvénytelenítését, mert nem tartja azt jogszerűnek. A kabinetvezető szerint nem más állam zászlói, hanem magyar nemzeti jelképek voltak kitűzve Székelyudvarhelyen.

Sepsiszentgyörgy polgármesterére, Antal Árpádra hasonló okokból rótt ki 10 ezer lejes bírságot Kovászna megye prefektusa. A Székelyhon megállapította: Csíkszeredában hosszú ideje nagy méretű piros-fehér-zöld kokárdákat tűznek ki közterületen a március 15-i ünnep tiszteletére, ezekért nem bírságolt a prefektus.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1161
szavazógép
2020-03-23: Belföld - :

Kijárási tilalom, határzár, áldozatok (Koronavírus)

22 és 6 óra között korlátozzák a kijárást az országban, bezárják a plázákat, a fogorvosi rendelőket, külföldiek pedig ma 22 órától nem léphetnek be Romániába – többek között ezeket az új intézkedéseket jelentette be szombat este Marcel Vela belügyminiszter. Tegnap a koronavírus-járvány meghozta első áldozatait Romániában, ketten haltak bele a fertőzésbe, mindketten más betegségben is szenvedtek.
2020-03-23: Világfigyelő - :

Egyre több halott, leáll minden Olaszországban

Negatív rekordot döntött szombaton az új típusú koronavírus-járvány miatt egy nap alatt elhunytak száma Olaszországban: 793-an haltak bele a betegségbe. Vasárnap enyhén mérséklődött ez a szám, 651-re esett vissza. Olaszországban ezzel 5476-ra emelkedett a Covid-19-betegség eddigi áldozatainak száma. Vasárnap újabb korlátozásokat jelentett be a kormányfő, gyakorlatilag minden olyan termelési tevékenységet leállítanak, amely nem létfontosságú.