Búcsú Boldizsár BélátólAz igazságkereső

2020. március 23., hétfő, Közélet

Boldizsár Béla többé nem üti be magát a szerkesztőségbe, hogy az igazságérzetét zavaró esetet elmeséljen. Boldizsár Béla többé nem szervez nagycsaládosoknak kirándulást, nem ölti magára a 15. Székely Hátárőr Gyalogezred egyenruháját, nem áll díszőrséget Borúra derű feliratú, féltve őrzött magyar zászlójával. S nem adja meg a hangot a marosvásárhelyi autonómia­tüntetésen, vagy ott, ahol közösségi jogaink, a székely autonómia fáklyáját kellett emelni. Boldizsár Béla mostantól az égi hagyományőrző huszárokat vezeti...

A szüntelenül igazságot keresők közül való volt, aki mindig vállalta a konfliktust is, ha úgy érezte, hogy őt vagy másokat igazságtalanság ért. S mint ilyen, ezek a furcsábbnál furcsább esetek sem kerülték el, s ő a legbensőbb meggyőződéséből táplálkozva vágott bele a közepébe, nem sokat mérlegelve a következményeket.

De soha nem panaszkodott, a gondok mögül mindig kikandikált az általa legjobbnak vélt megoldás, amit hamiskás humorral tudott értésre adni. Nem panaszkodott akkor sem, ha végül valahogyan nem a vélt vagy valós igazsága győzött, akkor sem, ha gyermekei, népes családja igazságáért kellett harcolnia, akkor sem, ha a mindennapi betevő falatért kellett megküzdenie, akkor sem, ha hivatásos nevelőszülőként érte hátrány, és a remélt segítséget nem kapta meg.

Akkor sem, amikor a gyilkos kór újabb, immár kiismerhetetlen ellenféllel állította szembe, és amellyel szintén a rá jellemző sajátos küzdő szellemben vette fel a harcot: kifogyhatatlannak látszó energiával... Ameddig a jó Isten úgy akarja – mondtad az utóbbi időben, és immár tudjuk, a jó Istene így akarta, hogy most más szférában vívjad meg küzdelmeidet. S mi, akik megtapasztalhattuk, s néha meríthettünk is ezekből az energiákból – a vészhelyzet kellős közepén –, még utolsó földi utadra sem tudunk elkísérni...

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 662
szavazógép
2020-03-23: Közélet - :

Iskolában nincs helye kampánynak (Barót)

Közösségi oldalán osztotta meg a Baróti Szabó Dávid Líceum igazgatója azzal kapcsolatos álláspontját, hogy nemrégiben az egyik baróti független polgármesterjelölt – Benedek-Huszár János – a több évtizede épülő campusnál tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, hogy indul a 2020-as helyhatósági választásokon. Ahogy megjelentek a sajtóban az eseménnyel kapcsolatos hírek, beszámolók, már többen is nem tetszésüket fejezték ki azért, hogy ilyen célra használtak fel egy iskolaépületet, és több fórumon is tiltakoztak ez ellen.
2020-03-23: Közélet - Ferencz Csaba:

Öt javaslat a vállalkozások védelmében

Ötpontos javaslatcsomagot nyújtott be a Romániai Magyar Közgazdász Társaság az RMDSZ Gazdasági Tanácsának, konkrét igényegeket fogalmaztak meg olyan intézkedésekre, amelyek a vállalkozásokat segíthetik abban, hogy átvészeljék ezt az időszakot.