Hírsaláta

2020. március 24., kedd, Belföld

KÖZÖS IMÁRA SZÓLÍT FEL A PÁPA. Ferenc pápa azzal a felhívással fordult a különböző felekezetekhez tartozó összes keresztényhez, hogy március 25-én, szerdán, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján délben mindenki mondjon el együtt egy miatyánkot.

„Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk” – áll a pápai felhívásban. (RomKat)

EGY KANÁLON OSZTOZTAK A HÍVEK. Elképesztő felelőtlenség történt Kolozsváron a vasárnapi ortodox szentmiséken. A szükségállapot, a gyülekezés tiltása és részleges kijárási tilalom ellenére nemcsak hogy részt vettek a hívek két, nyílt téren tartott misén, de a papok semmit sem változtattak az áldoztatási szertartáson, így ugyanazzal a kanállal osztották ki a híveknek a borba mártott kenyeret. Az egyház korábban azt mondta, eltekintenek az ikonok megcsókolásának hagyományától, a hívek azt is kérhetik, hogy saját kanállal vegyék magukhoz az úrvacsorát. A Bocskai (Avram Iancu) téren és a Meteor utcában készített videók tanúsága szerint nem úgy tűnik, hogy bárki is élt volna ezzel a lehetőséggel. (Főtér)

BEKÖLTÖZÖTT A VOLT FELESÉGÉHEZ. Egy 47 éves férfi, aki mostanig külföldön dolgozott, Romániába hazaérve otthoni elkülönítésbe vonult, vagyis beköltözött a volt feleségéhez, akit korábban bántalmazott, és amiért távolságtartási végzést bocsátott ki a Vaslui Megyei Törvényszék. A Vaslui Megyei Rendőrségi Felügyelőség szóvivője tegnapi nyilatkozatában elmondta, hogy értesültek az esetről, ugyanis egy 42 éves nő jelezte, hogy a volt férje megszegte a távolságtartási rendelkezést. Az ügyben kivizsgálást indítottak, és minden érintett hatóságot értesítettek, monitorizálják a helyzetet. Az eset tavaly novemberben kezdődött, amikor a férfira családon belüli erőszak vádja miatt távolságtartási végzést adtak ki öt napra, amelybe bele volt foglalva, hogy elköltözik, illetve hogy 100 méter távolságot tart a feleségétől. A törvényszék utólag módosította a távolságtartás időtartamát hat hónapra, de mivel a nő jelezte, hogy elköltözött a lakásból, nem léptették érvénybe a férfi kiköltöztetését, csupán azt rögzítették, hogy nem közelítheti meg a nőt. (G4media/Transindex)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2020-03-24: Belföld - :

Nulla toleranciát követel

Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter nulla toleranciát követelt az ügyészektől a közegészségügyet és az állampolgárok biztonságát veszélyeztető törvényszegőkkel szemben, nyomatékosítva, hogy azok, akik megszegik a törvényt, viselni fogják a következményeket.
2020-03-24: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Ellenőrzik a lakhelyi karanténban lévőket

Hétfőn megyeszerte 34 személy volt intézményes karanténban, mindannyiuk esetében vizsgálják a COVID-19 vírus jelenlétét szervezetükben.