Ellenőrzik a lakhelyi karanténban lévőket

2020. március 24., kedd, Közélet

Hétfőn megyeszerte 34 személy volt intézményes karanténban, mindannyiuk esetében vizsgálják a COVID-19 vírus jelenlétét szervezetükben.

Az otthoni elkülönítésben lévő, 1697 személy állapotát is követik a hatóságok – számolt be hétfő esti tájékoztatójában a kormánybiztosi hivatal. Jó volt az egészségi állapota, így elhagyhatja otthonát 32 háromszéki, akik eddig elkülönítésben tartózkodtak. A rendőrség, csendőrség és a helyi rendőrség csapatai folyamatosan járőröztek, egyebek mellett konvojokat kísértek, az elkülönítésben lévők közül 1001 személyt felkerestek, s négy alkalommal tapasztalták, hogy az érintettek nem tartják be a hatósági rendelkezéseket. A szükségállapothoz kapcsolódó intézkedések betartását a kereskedelmi társaságoknál is ellenőrizték, felkerestek 137, karantén céljából kijelölt helyiséget is. A szabálysértőket megbírságolták, 4 esetben összesen kétezer jelre bűntettek a szigorú hatósági rendelkezéseket megsértőket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2020-03-24: Belföld - :

Hírsaláta

KÖZÖS IMÁRA SZÓLÍT FEL A PÁPA. Ferenc pápa azzal a felhívással fordult a különböző felekezetekhez tartozó összes keresztényhez, hogy március 25-én, szerdán, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján délben mindenki mondjon el együtt egy miatyánkot.
2020-03-24: Közélet - Szekeres Attila:

Éjszaka ellenőriztek a rendőrök (Részleges kijárási tilalom)

Nagy erőkkel ellenőrzitek a belügyi szervek munkatársai hétfőről keddre virradó éjjel Sepsiszentgyörgyön. Este 10 óra utánra a hatósági intézkedéseknek megfelelően kiürült a város, az utcákon fényszirénás rendőr-, csendőr-, illetve helyi rendőrkocsik cirkáltak. Elvétve egy-egy civil autó vagy a járdán egy-egy siető járókelő is akadt.