Kétezren lakhelyükön elszigetelve

2020. március 24., kedd, Közélet

Kedd estére több mint 600-zal nőtt Kovászna megyében a lakhelyi elkülönítésben lévők száma, a hatóságok így 2305 érintett állapotát követik, illetve ellenőrzik azt is, hogy betart­ják vagy sem a koronavírus terjedésének megfékezését célzó intézkedéseket.

Az intézményes karanténban lévők száma enyhén nőtt, 36 személy esetében végeznek teszteket, hogy kiderüljön, fertőzöttek-e. A kormánybiztosi hivatal keddi közleményei szerint további 37 személy elhagyhatta otthonát, a kötelező elkülönítést követően is jónak bizonyult egészségi állapotuk. A csendőrség, rendőrség és helyi rendőrség csapatai folyamatosan járőröztek, ellenőrizték az elkülönítésben lévőket – 1156 személyt –, így derült ki, négyen megszegték a lakhely elhagyására vonatkozó tilalmat. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2020-03-24: Közélet - Szekeres Attila:

Éjszaka ellenőriztek a rendőrök (Részleges kijárási tilalom)

Nagy erőkkel ellenőrzitek a belügyi szervek munkatársai hétfőről keddre virradó éjjel Sepsiszentgyörgyön. Este 10 óra utánra a hatósági intézkedéseknek megfelelően kiürült a város, az utcákon fényszirénás rendőr-, csendőr-, illetve helyi rendőrkocsik cirkáltak. Elvétve egy-egy civil autó vagy a járdán egy-egy siető járókelő is akadt.
2020-03-24: Belföld - :

Teljes kijárási tilalom lép érvénybe /Frissítve/

Szerdától teljes kijárási tilalom lép érvénybe Romániában, az intézkedés betartásának ellenőrzésére a katonaságot is bevetik – jelentette be tegnap délben Klaus Iohannis államfő a miniszterelnökkel és kormányzati illetékesekkel tartott találkozója után. Este Ludovic Orban kormányfő is sajtótájékoztatót tartott erről. Románia területén 762 személynél igazolták eddig a laboratóriumi vizsgálatok a koronavírus jelenlétét, nyolc fertőzött meghalt – közölte az államfő nyilatkozatával egy időben a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).