Orbaiszéken nincs minden diáknak internet-hozzáférése

2020. március 25., szerda, Közélet

Orbaiszék legnagyobb tanintézményében, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban online folyik a tanítás. Falvakon is átálltak a távoktatásra, néhol azonban gondot jelent, hogy nem mindenki rendelkezik internet-hozzáféréssel.

Becsek Éva, a kovásznai líceum igazgatónője érdeklődésünkre elmondta, a közösségi oldalakon hoztak létre csoportokat, a pedagógusok ezen az úton küldik el a tananyagot a diákoknak. Hogy mennyire önállóan oldják meg a feladatokat a tanulók, azt már nem lehet tudni. Az érettségi vizsga előtt álló tizenkettedikesek esetében feltételezhető, hogy felfogják: saját érdekük az érettségire való felkészülés – mondta az igazgatónő.

Ugyancsak az online tanítás beindításáról számolt be Beder Győző, a barátosi Bibó József Általános Iskola igazgatója. Az osztályfőnökök az osztályok közösségi oldalain küldik a diákoknak a tananyagot, amit a szakpedagógusoktól kapnak, ugyanezen az úton kapják vissza a feladatok megoldásait. Az igazgató elmondása szerint az iskola diákjai közül négy orbai­teleki és egy várhegyi tanulónak nincs internet-hozzáférése.

A nagyborosnyói Bartha Károly Általános Iskolában is átálltak a távoktatásra. Az osztályok saját közösségi csoportokat létesítettek, a pedagógusok videókapcsolatban adják le a leckéket – mondta el Nagy Ilonka Kamélia igazgatónő. Sok a pozitív visszajelzés, a gyermekek újdonságként fogják fel az új oktatási módot, számukra nem jelent gondot az internetes kommunikáció. A tanulóknak van internetszolgáltatásuk, kivétel Kisborosnyó egy része – mondta az iskolavezető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2373
szavazógép
2020-03-25: Közélet - Iochom István:

Távoktatás a Nagy Mózes Elméleti Líceumban

A minap Háromszék legrégebbi, az idén alapításának 340. évfordulóját ünnepelő kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumban jártunk, ahol Bejan András igazgatóval a távoktatásról, annak előnyeiről és hátrányairól, valamint az iskola honlapján elindított online felületről beszélgettünk.
2020-03-25: Közélet - Nagy D. István:

Még nincs szó a bezárásról (Sepsiszentgyörgyi Zöldségpiac)

Amíg a kormánytól vagy a helyi készenléti bizottságtól nem érkezik más utasítás, a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat, a Tega Rt. nyitva tartja a megyeszékhelyi zöldség- és gyümölcspiacot. Fokozzák a biztonsági intézkedéseket, az eddigi szabállyal ellentétben hétfőtől minden este fertőtlenítik a teljes létesítményt, a feladatot a továbbiakban már nem egy szakcég, hanem a Tega látja el. A cég leállítja viszont a nemrégiben meghirdetett lomtalanítási akcióit. Korábban a tanintézeteknek meghirdetett újrahasznosítható hulladék gyűjtési kezdeményezésüket állították le.