Sepsiszentgyörgyi ZöldségpiacMég nincs szó a bezárásról

2020. március 25., szerda, Közélet

Amíg a kormánytól vagy a helyi készenléti bizottságtól nem érkezik más utasítás, a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat, a Tega Rt. nyitva tartja a megyeszékhelyi zöldség- és gyümölcspiacot. Fokozzák a biztonsági intézkedéseket, az eddigi szabállyal ellentétben hétfőtől minden este fertőtlenítik a teljes létesítményt, a feladatot a továbbiakban már nem egy szakcég, hanem a Tega látja el. A cég leállítja viszont a nemrégiben meghirdetett lomtalanítási akcióit. Korábban a tanintézeteknek meghirdetett újrahasznosítható hulladék gyűjtési kezdeményezésüket állították le.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A vállalat illetékesei szerint, noha bevezették a napi fertőtlenítést, a vásárlókat és az árusokat is fokozott óvatosságra intik, s arra kérik őket, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket a fertőzés elkerülése végett (maszk, kesztyű viselete, valamint a biztonsági távolságtartásra vonatkozó utasítások betartása). Antal Árpád lapunk megkeresésére megerősítette, hogy a készenléti bizottság szintjén is az a döntés született, hogy a zöldségpiacot nyitva tartják, mivel az embereknek meg kell adni a lehetőséget, hogy friss terményekhez jussanak.

A piacok és hasonló létesítmények kapcsán vasárnap Adrian Oros mezőgazdasági miniszter Facebookon jelezte, hogy nem rendelik el ezek bezárását, mivel feltétlenül szükséges az ellátási láncok fenntartása, illetve a termelőknek meg kell adni a lehetőséget, hogy friss termékeiket el tudják juttatni a vásárlókhoz. A miniszter bejelentését követően a romániai piacokat működtetők egyesülete is jelezte, a piacok nyitva maradnak, viszont a bevásárlóközpontokban lévő élelmiszerüzletekre érvényes biztonsági szabályokat nekik is szigorúan alkalmazni kell.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2020-03-25: Közélet - Bokor Gábor:

Orbaiszéken nincs minden diáknak internet-hozzáférése

Orbaiszék legnagyobb tanintézményében, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban online folyik a tanítás. Falvakon is átálltak a távoktatásra, néhol azonban gondot jelent, hogy nem mindenki rendelkezik internet-hozzáféréssel.
2020-03-25: Közélet - :

A Wegener Park is bezárt

Hétfőn a kézdivásárhelyi városházán ismét ülésezett a Helyi Sürgősségi Esetek Bizottsága.