A Wegener Park is bezárt

2020. március 25., szerda, Közélet

Hétfőn a kézdivásárhelyi városházán ismét ülésezett a Helyi Sürgősségi Esetek Bizottsága.

Újabb, a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló óvintézkedéseket és szigorításokat fogadtak el. A különbizottság 3-as számú határozata alapján a következő szigorítások lépnek érvénybe: hétfőn 14 órától lezárták a Wegener Parkot, a Kicsid Gábor Sportcsarnok és a Sinkovits Stadion körüli játszóteret és edzőtereket, a Penny Market melletti játszóteret, valamint a Millennium Park és a Molnár Józsiás Park játszótereit. Az esketési ceremónián legtöbb négy személy vehet részt. Arra kérik a lakókat, hogy ügyfélfogadási céllal először telefonon vagy e-mailben tájékozódjanak a városházán, és csak akkor menjenek személyesen a hivatalba, ha a szakiroda munkatársa arra kéri. Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala 13 olyan személyt azonosított, aki 65 év fölötti, és nem rendelkezik hozzátartozóval vagy semmilyen más segítséget nem tud igénybe venni. A gyulafehérvári Caritasszal kötött szerződés értelmében a szervezet munkatársai biztosítják ellátásukat, megvásárolják nekik az élelmiszert és az orvosságot, kifizetik a számláikat. A szükségállapot idején kedden 6 órától kezdve a 11. számú országút mentén tilos a mezőgazdasági termékek árusítása. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2020-03-25: Közélet - Nagy D. István:

Még nincs szó a bezárásról (Sepsiszentgyörgyi Zöldségpiac)

Amíg a kormánytól vagy a helyi készenléti bizottságtól nem érkezik más utasítás, a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat, a Tega Rt. nyitva tartja a megyeszékhelyi zöldség- és gyümölcspiacot. Fokozzák a biztonsági intézkedéseket, az eddigi szabállyal ellentétben hétfőtől minden este fertőtlenítik a teljes létesítményt, a feladatot a továbbiakban már nem egy szakcég, hanem a Tega látja el. A cég leállítja viszont a nemrégiben meghirdetett lomtalanítási akcióit. Korábban a tanintézeteknek meghirdetett újrahasznosítható hulladék gyűjtési kezdeményezésüket állították le.
2020-03-25: Közélet - :

Leállt a termelés a két német tőkéjű nadrággyárban

Hétfőtől két hét szabadságra küldték az 1800 alkalmazottat foglalkoztató kézdivásárhelyi New Fashion Rt. és Zarah Moden Kft. termelésben dolgozó személyzetét – közölte Bakk-Vitális Mária Kinga, a többségi német tőkéjű nadrággyárak vezérigazgatója, az igazgatótanács elnöke.