Református hírnökCsaláderősítés a hit jegyében

2020. március 26., csütörtök, Vélemény

Családok hetét tartottak Sepsibodok református gyülekezetében nemrég. Ez alkalomból fiatalokat és időseket megszólító programok révén világítottak rá a családok és azon belül a nemzedékek közötti kapcsolatok fontosságára, valamint a házasság szentségére.

A református egyházban február 23. a belmisszió vasárnapja, melynek központi témája a család, az a sejt, ahonnan minden közösségi élet kiindul. Innen született a Családok hetének gondolata – emelte ki Roth Levente református lelkész. A hét folyamán négy eseményt szerveztek: Dénes Kinga pszichológus Nagyszülő a családban címmel tartott előadást, mely során a résztvevők fel­idézhették, hogy mit tanultak a nagyszüleiktől, illetve milyen emlékeik vannak róluk. Pál Tünde családterapeuta a fiatal házaspárokkal beszélgetett a létbátorságról, a szeretet és a család együttélésének művészetéről. A Családok hetén rendhagyó ifjúsági bibliaórát tartottak, ahova az ifisek és kátésok nagyszüleik kíséretében érkeztek és közösen családfát készítettek, az idősek pedig felmenőikről, élettörténetükről meséltek az unokáknak, akik azt is megtudhatták, hogy melyik elődjükre hasonlítanak a legjobban.

Hiszem, hogy ez egy olyan alkalom volt, amikor valami elkezdődött. A fia­talok érdeklődőek voltak, motiválta őket, hogy minél többet megtudjanak nagyszüleiktől – fogalmazott Roth Levente. A családerősítő hetet vasárnapi istentisztelettel zárták, amelyen a 10, 25 és 50 éves házassági évfordulójukat ünneplő párok újították meg fogadalmukat. A bodoki református egyház emléklapokkal köszöntötte őket.

Deák Mária

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2020-03-26: Vélemény - :

Szüntelen imádkozzatok (Református hírnök)

(1 Thesszalonika 5,17)
A múltkor estefelé egy ősz hajú asszonyt láttam összekulcsolt kézzel üldögélni a parkban egy padon. A hűvösben, a csendben derűsen imádkozott. Az útról térhetett be, csendes helyet keresve, ahol a test és a lélek egyaránt megpihen. Talán ez a legjobb meghatározás az imára: a lélek Isten tenyerén megpihen. S milyen boldog az az ember, akinek ad az Úr egy-egy ilyen percet, hogy amikor kinn mindenki rohan, aggódik, dühöng, fél és vádol, addig ő csendben, Istenre figyelve imádkozhat.
2020-03-26: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Tisztelt Előfizetők, kedves Olvasóink!
A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott központi és helyi intézkedések a Háromszék megjelenését jelen állás szerint nem befolyásolják: továbbra is mindennap lesz újság. Az ezzel ellentétes híresztelések álhírek.