LabdarúgásCsatlakozhat a jelenkor két klasszisa a nagy heteshez?

2020. március 26., csütörtök, Sport

Bobby Charlton, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Kaká, Ronaldinho és Zinédine Zidane egyénileg, klubszinten és a válogatottal is csúcsra jutott. A jelenkor két klasszisa, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi a válogatottal még nem tudott a legjobb lenni, és az idő nem nekik dolgozik.

  • Zinedine Zidane mindent megnyert és már edzőként is bizonyított. Fotó: Getty Images
    Zinedine Zidane mindent megnyert és már edzőként is bizonyított. Fotó: Getty Images

Ha valakit minden idők legjobb futballistájáról kérdeznek, a legtöbben Pelé, Di Stéfano, Cruyff és Maradona nevét mondják. Hozzájuk csatlakozott az elmúlt másfél évtizedben Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.

Ugyanakkor a felsoroltak egyike sem tagja annak a hét játékosból álló szűk körnek, akik a csúcsra jutottak a válogatottal, azaz világbajnokságot nyertek, a legjobbak voltak a klubjukkal, tehát megnyerték a Bajnokok Ligáját, és egyénileg is a legjobbak voltak, Aranylabdát is nyertek.

Az AS összeállításából kiderül, ilyen labdarúgó összesen hét van. Bobby Charlton, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Kaká, Ronaldinho és Zinédine Zidane mondhatja el magáról, hogy mindhárom címet megnyerte.

Az argentin és a portugál klasszis hat, illetve öt aranylabdával büszkélkedhet. Míg az egyéni díjak számában Messi, BL-trófeák tekintetében azonban Ronaldo vezet (5–4). Vb-címe viszont egyiküknek sincs. 2022-ben a katari tornán Messi 35, Ronaldo pedig 37 esztendős lesz, így nem elképzelhetetlen, hogy mindkettejüknek ez lesz az utolsó vb-je. Márpedig azt csak egyikőjük nyerheti meg.

Akik még közel jártak ahhoz, hogy a nagy hetesbe kerüljenek: a háromszoros aranylabdás Michael Platini és Marco van Basten, akiknek azonban nem sikerült vb-t nyerni, vagy éppen a Barça két legendája, Xavi és Iniesta, akik akkor voltak karrierjük csúcsán, amikor Messi öt Aranylabdát is begyűjtött.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1902
szavazógép
2020-03-26: Sport - :

Új versenynaptárral és 15–18 futammal számolnak (Forma–1)

Nyári kezdéssel és új, átalakított versenynaptárral, valamint 15–18 hétvégével számol Chase Carey, a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság elnöke. Az amerikai szakember hétfőn késő este adott ki közleményt, amelyben azt írta, „elkötelezettek” a 2020-as idény megrendezésével kapcsolatban.
2020-03-26: Történelmünk - :

Egy polihisztor a 18. századból

A „helytörténet atyja”, Bél Mátyás polihisztor (1684–1749) születésnapja – március 25. – a Honismereti Szövetség 2007-ben hozott határozata értelmében a Honismeret Napja a Kárpát-medencében. Ezért mai Történelmünk rovatunkban rá emlékezünk, továbbá honunk egyik érdekességébe – a dévai bolgárok történetébe – nyújtunk betekintést.