Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Költségvetés-kiigazítás

2020. március 26., csütörtök, Belföld

Klaus Iohannis államfő bejelentette: a szükségállapot miatt rendkívüli költségvetés-kiigazítás körvonalazódik, ugyanis fedezni kell az egészségügyi rendszer megnövekedett költségeit, és segíteni kell azokon az embereken, akik kereseti lehetőség nélkül maradtak a koronavírus-járvány miatt, bezárt a cég, ahol dolgoztak vagy kényszerszabadságra küldték őket.

  • Fotó: Adevarul.ro
    Fotó: Adevarul.ro

Az elnök a kormány tagjaival tegnap tanácskozott a koronavírus okozta járvány következményeinek kezeléséről. A megbeszélés után Iohannis közölte: a kormány célja, hogy a romániai cégek a lehető legjobb állapotban vészeljék át a válsághelyzetet. „Rendkívüli idők rendkívüli intézkedéseket követelnek” – fogalmazott.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2020-03-26: Belföld - :

Magyar–román egyezmény

Bogdan Aurescu román külügyminiszter és magyar hivatali kollégája, Szijjártó Péter telefonon egyeztetett tegnap az egyik országból a másikba ingázó, határ menti munkavállalók helyzetének megoldásáról.
2020-03-26: Belföld - :

Aki elbocsát, ne kapjon támogatást

Ne részesüljenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett állami támogatásokban azok a cégek, amelyek elbocsátásokat eszközöltek a szükségállapot ideje alatt – fogalmazta meg tegnapi közleményében az Országos Szakszervezeti Blokk (OSZB).