Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Aki elbocsát, ne kapjon támogatást

2020. március 26., csütörtök, Belföld

Ne részesüljenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett állami támogatásokban azok a cégek, amelyek elbocsátásokat eszközöltek a szükségállapot ideje alatt – fogalmazta meg tegnapi közleményében az Országos Szakszervezeti Blokk (OSZB).

  • Fotó: hotnews.ro
    Fotó: hotnews.ro

Meglátásuk szerint a támogatást azoknak kellene fenntartani, akik „megértették, hogy a hasznot és a kockázatot egyaránt meg kell osztani”. Az OSZB felhívással fordult a kormányhoz és parlamenthez, hogy támogassák a szükségállapot miatt munkanélkülivé vált személyeket. A OSZB szerint a munkaszerződések egyszerű felfüggesztése (anélkül, hogy kényszerszabadságra küldenék az alkalmazottakat), a munkaszerződések felmondása a felek beleegyezésével és az elbocsátás egyaránt azt jelenti, hogy ebben a rendkívül nehéz időszakban minden jövedelem és társadalombiztosítás nélkül maradnak az érintett munkavállalók, ami megengedhetetlen.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2020-03-26: Belföld - :

Költségvetés-kiigazítás

Klaus Iohannis államfő bejelentette: a szükségállapot miatt rendkívüli költségvetés-kiigazítás körvonalazódik, ugyanis fedezni kell az egészségügyi rendszer megnövekedett költségeit, és segíteni kell azokon az embereken, akik kereseti lehetőség nélkül maradtak a koronavírus-járvány miatt, bezárt a cég, ahol dolgoztak vagy kényszerszabadságra küldték őket.
2020-03-26: Világfigyelő - :

Növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

Elérte a 422 989-et az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma tegnap reggelre. A halálesetek száma 18 916, a gyógyultaké pedig 108 578 lett – tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A keddi adatsorban még 381 499 fertőzött, 16 557 haláleset és 101 794 gyógyult szerepelt.