Ferenc pápa a járvány sújtotta emberiségért imádkozott

2020. március 26., csütörtök, Világfigyelő

Irgalmasságot kért az emberiségnek, támaszt a betegeknek és az őket ápolóknak Ferenc pápa azzal a miatyánk imádsággal, melyet tegnap délben mondott el a Vatikánban egyenes nemzetközi közvetítésben.

  • Fotó: vatican.va
    Fotó: vatican.va

A katolikus egyházfő a pápai lakosztály úgynevezett könyvtárszobájából jelentkezett be. Ferenc pápa állva mondott rövid beszédet, majd latinul elimádkozta a miatyánkot.

A pápa korábban jelentette be, hogy a világ keresztény közösségeinek vezetőit és hívőit közös imára szólítja az új koronavírus okozta betegség, a COVID-19 okán kialakult járványhelyzet miatt. Ferenc pápa elmondta, a miatyánk imádsággal irgalmasságért könyörög az emberiség számára, melyet a koronavírus-járvány kemény próbára tesz.„Együtt imádkozunk, minden egyház és közösség kereszténye, kortól, nyelvtől és nemzettől függetlenül” – jelentette ki a pápa. Hozzátette, az imádság a betegekért és családjaikért szól, az őket segítő egészségügyi dolgozóknak, a hatóságoknak, a rendfenntartó hatóságoknak és az önkénteseknek, valamint a közösségeket szolgálóknak.

Miután Ferenc pápa elimádkozta a miatyánkot, Angelo Comastri bíboros, a pápa vatikáni helynöke az üres Szent Péter-bazilika főoltáránál mondta el az úrangyala imádságot. Ferenc pápa a tegnapi általános kihallgatás végén megismételte felhívását, hogy a médián keresztül minden keresztény csatlakozzon péntek este 6-kor a Szent Péter-bazilika előtt vezetett imájához.

„Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Ferenc pápa Urbi et Orbi áldást ad, melyhez teljes búcsú kapcsolódik” – írták.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1594
szavazógép
2020-03-26: Világfigyelő - :

Megfertőződött Károly herceg

Károly brit trónörökös szervezetében is kimutatták a COVID-19 megbetegedést okozó új koronavírust – jelentette be tegnap a walesi herceg londoni hivatala. A Clarence House közleménye szerint a 71 esztendős trónörökös tünetei enyhék és egészségi állapota a fertőzéstől eltekintve jó.
2020-03-26: Közélet - Fekete Réka:

Sokan kimaradtak a tesztvizsgálatból (Megyei kórház)

A sepsiszentgyörgyi megyei kórház nőgyógyászati osztályának egyik ápolója tizennégy kollégája nevében fordult szerkesztőségünkhöz, arra kérve, tudjuk meg, esetükben miért nem végzik el a koronavírustesztet, hisz ők is azokon az osztályokon dolgoznak, amelyeket fertőzésveszély miatt lezártak.