Megyei egészségbiztosítási pénztárSegít a telefon, internet és a postaláda

2020. március 26., csütörtök, Közélet

Az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartás csökkentése érdekében a Kovászna Megyei Egészségbiztosítási Pénztár közzétette azokat a közvetlen telefonszámokat, amelyeken elérhetőek az intézmény szolgáltatásai, valamint zárt postaládát helyeztek el sepsiszentgyörgyi székházuk földszintjén, amelybe a magánszemélyek és vállalkozók biztonságosan elhelyezhetik azokat a kéréseket, igazolásokat, amelyekkel adott jogosultságokat igényelnek, illetve bizonyítanak – közölte lapunk érdeklődésére az intézmény vezetője.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Dragoș Tatu, a megyei egészségbiztosítási pénztár elnöke elmondta, a múlt hétig személyesen is az ügyfelek rendelkezésére álltak, a különböző részlegeken fogadták az érdeklődőket, de a veszélyhelyzetre való tekintettel arra kérik a hozzájuk fordulókat, ügyeiket intézzék telefonon, illetve online. Ezenfelül egy postaládát is üzemeltetnek az intézmény bejáratánál, ahol bárki elhelyezheti beadványát, kérését. A vállalkozók is itt továbbíthatják például a betegszabadságra vonatkozó igazolásokat. Az internetes felületeken elküldött, illetve a postaládában elhelyezett kéréseket, dokumentumokat éppen úgy kezelik, mint korábban a személyesen benyújtott dokumentumokat, csupán a közvetlen kapcsolatot kívánják elkerülni a lakossággal, hogy az intézmény alkalmazottjai tovább végezhessék munkájukat és kiszolgálják az ügyfeleket – mondotta Dragoș Tatu.

Kérdésünkre, hogy mire lehet számítani a tervezett rendelkezés után, ami arra vonatkozik, hogy nem kötelező az egészésgügyi kártya beolvasása egy adott vizsgálat, receptfelírás kapcsán, s hogy egyes betegségek esetében olyan gyógyszereket is felírhatnak ezentúl a családorvosok, ami eddig csak a szakorvosok hatásköre volt, a megyei egészségbiztosítási pénztár elnöke azt válaszolta, rengeteg forgatókönyv létezik, de meg kell várni a hivatalos szabályzót, ők pedig azon lesznek, hogy ezt olyan módon alkalmazzák, ami leginkább segíti a lakosság teljes körű egészségügyi ellátását. (A Kovászna Megyei Egészségbizosítási Pénztár minden osztályának telefonos elérhetősége megtalálható a cascov.ro internetes honlapon. Az intézmény a cascov@cascov.ro internetes levelezőcímen, illetve a 0267 352 970-es központi telefonszámon is elérhető.)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 521
szavazógép
2020-03-26: Máról holnapra - Nagy D. István:

Így is nagy a baj

Napról napra egyre csak sötétebben mutatkozik Románia helyzete a koronavírussal vívott harcban, miután a járvány rövid idő alatt felszínre hozta mindazt, ami eddig is mérgezte, elkeserítővé tette a mindennapokat.
2020-03-26: Közélet - Bokor Gábor:

Újabb szigorítások az állategészségügynél

A március 16-án bevezetett szükségállapotra való tekintettel a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság értesít minden érintettet, akinek működési engedélye vagy más kísérő okirata az április 16-ig terjedő időszakban lejár, hogy ezen dokumentumok érvényességét a szükségállapot megszüntetéséig kiterjesztik.