Lemondott az egészségügyi miniszter

2020. március 26., csütörtök, Belföld

Lemondott tisztségéről Victor Costache egészségügyi miniszter – jelentette be csütörtökön Ludovic Orban kormányfő.

  • Victor Costache és Ludovic Orban. Fotó: Adevarul
    Victor Costache és Ludovic Orban. Fotó: Adevarul

Lemondott tisztségéről Victor Costache egészségügyi miniszter – jelentette be csütörtökön Ludovic Orban kormányfő.

„Tudomásul vettem lemondását és továbbítom Iohannis elnöknek” – közölte Orban, hozzátéve, csaknem öt hónapon át dolgozott Costachéval, számos fontos döntést hoztak meg együtt. „Sajnálom a lemondását, ugyanakkor azonban megértem azt, köszönöm neki az eddigi jó együttműködést” – fogalmazott.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy Nelu Tătaru államtitkárt bízza meg az egészségügyi minisztérium vezetésével. „Az államtitkár a tárca csapatának tagja, a koronavírus elleni küzdelem első vonalában harcol. Nagyon jól ismeri az eljárásokat, a teljes intézkedéstervet. Jelenleg Suceaván tartózkodik, de felhívtam, tájékoztattam a szándékomról, miszerint javasolni fogom az egészségügyi miniszteri tisztségbe, így visszatér Bukarestbe, és megbeszéljük a részleteket” – mondta Orban.

Bukaresti sajtóértesülések szerint az egészségügyi miniszter távozása kapcsolatban állhat azzal, hogy szerda este azt nyilatkozta, hogy minden bukaresti lakoson elvégzik a koronavírus-tesztet, nem önszántából mondott le, hanem a miniszterelnök kérte fel erre.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 781
szavazógép
2020-03-26: Közélet - :

Tömegverekedés Gidófalván

Tömegverekedés tört ki Gidófalván – ahol nem ez az első eset – kedd estefelé. A hatóságokat 18 órakor értesítették.
2020-03-26: Belföld - :

Tovább nő a fertőzöttek és halottak száma

Románia területén 1029 személynél mutatták ki eddig a koronavírussal való fertőződést, közülük 17-en meghaltak - közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A legutóbbi jelentés óta 123 új esetet jegyeztek. Az új fertőzöttek 7 és 87 év közöttiek. Külföldön összesen 11 román állampolgár hunyt el koronavírus-fertőzésben, egyikőjük Paul Goma híres disszidens román író.