Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Pályázat karanténdrámára

2020. március 27., péntek, Kultúra

A koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektáló egyfelvonásos művekkel lehet jelentkezni az Első Magyar Karanténszínház és a Litera által meghirdetett drámaversenyre. A beküldés határideje április 15.

A szervezők közlése szerint a helyzetre reflektálva az általuk felkért kortárs drámaírók írnak egyfelvonásos műveket. A felkérésekkel párhuzamosan hirdetik meg nyílt pályázatukat a szervezők. A pályázati felhívás szerint az egyfelvonásos drámák szereplőinek száma nem haladhatja meg a három főt, az előadás terjedelme maximum 40 perces lehet, és csak teljesen új darabbal lehet pályázni. A beérkezett műveket első körben a szervezők által felkért kuratórium bírálja el. Ezt követően a kiválasztott és bemutatott művekre az utolsó előadás bemutatása után szavazhat a közönség. A drámapályázat győztese 300 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint díjazásban részesül. A kiválasztott művek a Litera oldalán jelennek meg, a felolvasószínházi előadásokat pedig az Első Magyar Karanténszínház közvetíti élőben a TRIP-hajó oldalán, ahol az előadások később vissza is nézhetők.

Az írásokat a litera@litera.hu e-mail-címre várják KARANTÉNSZÍNHÁZ tárggyal. A pályázatokat csatolt dokumentumban, Word formátumban kell beküldeni úgy, hogy a dokumentumban szerepel a pályázó neve. További részletek a litera.hu oldalon.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 112
szavazógép
2020-03-27: Kultúra - :

Búcsú Nagy Alfrédtól

Szerdán kísérték utolsó útjára Nagy Alfréd színművészt. A járvány miatt szűk körben tartották a temetést, kollégái, ismerősei, pályatársai közül szinte senki nem lehetett jelen. Többnyire a Facebookon búcsúztak tőle barátai. A 80 éves Nemes Levente színművész, a Tamási Áron Színház egykori igazgatója eljuttatta lapunkhoz Nagy Alfrédról írt laudációját, amelyet 2014-ben a Kaszás Attila-díj átadóján ő maga olvasott fel a budapesti Vígszínházban. Attól különleges ez a méltatás, hogy valójában a kollégák Nagy Alfrédról alkotott véleményeit gyűjti egy csokorba.
2020-03-27: Sport - :

A bukaresti klub felfüggesztette működését (Kézilabda)

A vészhelyzet adta lehetőséggel élve felfüggesztette tevékenységét a Bukaresti MSK női kézilabdacsapata. A klasszisjátékosok sorát felvonultató együttesnél a sportolók már négy hónapja nem kaptak fizetést, így a keret tagjai hamarosan szabadon igazolhatóak lennének.