Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Iohannis ismételt felhívása

2020. március 27., péntek, Belföld

Mindenki tartsa be a hatóságok által elrendelt korlátozásokat, és maradjon otthon – kérte tegnap Klaus Iohannis államfő a lakosságot.

  • Fotó: cotidianul.ro
    Fotó: cotidianul.ro

„Meg szeretném ismételni az összes román állampolgárhoz intézett felhívásomat: kérem, hogy tartsák be a hatóságok által elrendelt korlátozásokat. Maradjanak otthon, mert csak így tudjuk megvédeni egészségünket. Minél inkább képesek vagyunk ellenőrzés alatt tartani és korlátozni a koronavírus terjedését, annál hamarabb visszatérhetünk azokhoz a tevékenységekhez, amelyeknek most hiányát érezzük. Tudom, hogy nehéz, de csak ezekkel az áldozatokkal nyerjük meg a harcot ezzel a rendkívül veszélyes ellenséggel szemben” – mondta Iohannis a Cotroceni-palotában.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 95
szavazógép
2020-03-27: Belföld - :

Csökkentenék a törvényhozók juttatását

Törvényjavaslatot nyújtott be tegnap Tudor Benga képviselő a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) nevében, amelynek értelmében 25 százalékkal csökkentenék a törvényhozók juttatását a szükségállapot idejére és az azt követő 6 hónapos időszakra.
2020-03-27: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A miniszter félrelép

Lemondott tisztségéről Victor Costache egészségügyi miniszter. Bukaresti sajtóértesülések szerint a kormányfő kérte távozását meggondolatlan nyilatkozatai – egy nappal korábban éppen Bukarest teljes lakosságának tesztelését ígérte – és a koronavírus-járvány kezelésében tapasztalt hiányosságok miatt.