Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csökkentenék a törvényhozók juttatását

2020. március 27., péntek, Belföld

Törvényjavaslatot nyújtott be tegnap Tudor Benga képviselő a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) nevében, amelynek értelmében 25 százalékkal csökkentenék a törvényhozók juttatását a szükségállapot idejére és az azt követő 6 hónapos időszakra.

  • Fotó: magnanews.ro
    Fotó: magnanews.ro

A kezdeményezők szerint a szükségállapot idején és a következő fél évben is közös erőfeszítésre lesz szükség ahhoz, hogy talpra álljon a gazdaság. A parlamenti képviselők és szenátorok juttatásának 25 százalékát a járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére használnák fel. Az MRSZ egy közleményt is kiadott ez ügyben, amelyben azt írja: a parlamentnek szolidaritást kell vállalnia az állampolgárokkal, akik ezekben az időkben aggódnak saját és szeretteik egészségéért, de azért is, hogy esetleg elveszítik munkahelyüket vagy csökkenni fognak bevételeik.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 111
szavazógép
2020-03-27: Belföld - :

Orvosifelszerelés-lerakat Romániában

Románia, az Európai Unió nevében, 10 millió euró összegben vásárol orvosi védőeszközöket (maszkokat és egyéni védőöltözeteket), valamint lélegeztetőgépeket – közölte tegnap Klaus Iohannis államfő.
2020-03-27: Belföld - :

Iohannis ismételt felhívása

Mindenki tartsa be a hatóságok által elrendelt korlátozásokat, és maradjon otthon – kérte tegnap Klaus Iohannis államfő a lakosságot.