Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sportvilág

2020. március 30., hétfő, Sport

Négy hónapig nem kapnak fizetést. A Juventus megegyezett játékosaival és edzőivel a kollektív fizetéscsökkentésben. A megállapodás szerint a keret tagjai márciusi, áprilisi, májusi és júniusi fizetésüket nem kapják meg, ezzel nagyjából 90 millió eurót spórolnak a klubnak a 2019–2020. pénzügyi évre.

  • Fotó: EPA / Alessandro di Marco
    Fotó: EPA / Alessandro di Marco

A klub legjobban fizetett játékosa, Cristiano Ronaldo esetében ez nagyjából 10 millió eurót jelent, a legtöbb érintett futballista esetében 1 és 3 millió euró közötti összegről van szó. Amennyiben a szezon folytatódna, a klub újratárgyalja a feltételeket a játékosokkal. A Juventus közleményében köszönetet mondott a játékosoknak és edzőknek, amiért elkötelezettek és együttműködőek egy mindenki számára nehéz időszakban.

Ausztrália kosárlabda-világbajnokságot rendez. 2022-ben Ausztrália rendezheti a női kosárlabda-világbajnokságot. A 16 helyett már csak 12 válogatott részvételével sorra kerülő torna megrendezésére az oroszok pályáztak még az ausztrálokon kívül. A szeptemberben és októberben sorra kerülő világbajnokság helyszíne az Olimpiai Park két sportcsarnoka lesz majd, amelyeket 2000-ben a sydneyi ötkarikás játékokon is használtak. Ausztrália 1994-ben már rendezett női világbajnokságot, válogatottja pedig azóta egy torna kivételével mindig eljutott legalább az elődöntőig.

Javában zajlik a fehérorosz bajnokság. Európában egyedül a fehérorosz labdarúgó-bajnokság nem állt le a koronavírus-járvány miatt. A hétvégén a második fordulót rendezték a nemzetközi sajtó által a kihalt futballvilág oázisának nevezett fehérorosz labdarúgó-bajnokságban, a meccseket ráadásul nézők előtt játsszák. Tíz országban is megvásárolták a fehérorosz bajnokság közvetítési jogait, az ország meccseire kötött fogadások száma pedig 60 százalékkal megugrott. A 9,5 milliós Fehéroroszországban szombatig hivatalosan 94 igazolt fertőzöttet jelentettek, és egyetlen halálesetről sem számoltak be. Továbbra is nyitva tartanak az éttermek és a kocsmák, akárcsak az uszodák, az üzletek és az állami üzemek, amelyekben ezrek dolgoznak egyszerre.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 177
szavazógép
2020-03-30: Sport - Miska Brigitta:

Bronzérmes a Királypingvinek csapata (Jégkorong)

A Román Jégkorong-szövetség (FRHG) korábban már felfüggesztette a felnőtt és utánpótlás bajnokságokat. A felnőtt férfi és női élvonalban nem hirdettek bajnokot, az utánpótlás korosztályokban azonban közzétették a végeredményeket, így a tizenhat év alatti pontvadászatban a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek bronzérmet szerzett.
2020-03-30: Világfigyelő - :

Még egy fekete nap Spanyolországban

Spanyolországban a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma egy nap alatt ismét több mint nyolcszázzal emelkedett – tájékoztatott a spanyol egészségügyi minisztérium tegnap. A szaktárca adatai szerint az elmúlt egy nap során 838-an hunytak el. A járvány következtében eddig összesen 6528-an haltak meg. Az eddig azonosított fertőzöttek száma 78 ezer felett van, 6500-zal több, mint egy nappal korábban. Ugyanakkor a vírus terjedésében lassulás figyelhető meg, mivel az esetszám napi növekedése mintegy kétezerrel kevesebb, mint két napja.