Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Virtuális tanácsülések lesznek

2020. március 30., hétfő, Közélet

Rendhagyó tanácsülést tartottak a múlt héten Sepsiszentgyörgyön, amelyen egyetlen napirendi pontról döntöttek: arról, hogy ezentúl a testület virtuálisan ülésezik, amíg a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli helyzet tart.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Maga a döntés is példátlan módon született meg: mivel a jelenlegi szabályozások szerint egyetlen helyen sem tartózkodhat egyszerre nyolcnál több személy, a tanácstagok négyesével, negyedóránként léptek be a terembe, ahol szintén négyen tartózkodtak állandó jelleggel: a polgármester, a jegyző, az ülésvezető és az önkormányzat egy tagja. A sepsiszentgyörgyi tanács minden hónap utolsó csütörtökén szokta megtartani rendes havi üléseit, amelyeken általában húsz-harminc, sok esetben határidőhöz kötött tervezetet fogadnak el. Ezeken kívül majdnem minden hónapban egy vagy több rendkívüli ülést is összehívnak a halaszthatatlan ügyek megvitatására. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1980
szavazógép
2020-03-30: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Kihez forduljunk meghibásodás esetén?

Jó szakembert találni néha még vírusmentes időszakban is nehéz, azonban járvány idején is szükség lehet rájuk, hiszen bármelyik háztartásban előfordulhat, hogy elromlik a kazán vagy éppen eldugul egy vezeték. Sepsiszentgyörgyi szakcégeket kérdeztünk, illetve szolgáltatóktól gyűjtöttünk össze hasznos tudnivalókat különféle meghibásodások esetére.
2020-03-30: Közélet - :

Lángolt a növényzet

Háromszék több térségében gyulladt meg vasárnap a száraz növényzet, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szakembereinek egy időben három helyszínen is oltaniuk kellett.