Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lángolt a növényzet

2020. március 30., hétfő, Közélet

Háromszék több térségében gyulladt meg vasárnap a száraz növényzet, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szakembereinek egy időben három helyszínen is oltaniuk kellett.

  • Fotó: covasnamedia.ro
    Fotó: covasnamedia.ro

Tolvaj Marius szóvivő szerint kézdivásárhelyi kollégáit Szentkatolnáról, illetve Zaboláról is riasztották, a megyeszékhelyi tűzoltóknak pedig két járművel kellett a város Brassó felőli kijáratához kivonulni. Ott a tűz egy raktárat is érintett. Zabolán a hivatásos tűzoltók mellett az önkéntes alakulat, erdészeti munkatársak és helybéliek is dolgoztak a lángok megfékezésén. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1980
szavazógép
2020-03-30: Közélet - :

Virtuális tanácsülések lesznek

Rendhagyó tanácsülést tartottak a múlt héten Sepsiszentgyörgyön, amelyen egyetlen napirendi pontról döntöttek: arról, hogy ezentúl a testület virtuálisan ülésezik, amíg a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli helyzet tart.
2020-03-30: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

A neheze ezután jön

A járványnak és a gazdaságnak is. A koronavírus-járvány tetőzését Nelu Tătaru egészségügyi miniszter április végére várja, tehát a következő hetekben minden óvintézkedés dacára el fog durvulni a helyzet, jelentősen megnő a fertőzöttek, betegek, és sajnos az elhunytak száma is. Most már minden csatornán ömlenek a figyelmeztetések és jó tanácsok, hogy vigyázzunk magunkra, tartsuk be a katonai rendeleteket, vegyük komolyan az egészet.