Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Közvécének használták a parkolót

2020. március 30., hétfő, Közélet

Naponta legalább hat-hét, Moldva felé tartó, elöl-hátul fényszirénás rendőrkocsik által kísért konvoj halad át az utóbbi időben Kézdivásárhelyen. Az egyenként tizenöt-húsz olasz, német, holland felségjelzést vagy moldvai megyék rendszámait viselő járművekből álló kocsisorokat a magyar határtól veszi át a rendőrség és a csendőrség, minden megyehatártól az illető megye rendőrsége kíséri azokat a következőig. A rend éber őrei még a kocsikból sem engedik kiszállni az utasokat, ha megállnak egy-egy töltőállomásnál, még az üzemanyag-vásárlást is ők intézik helyettük.

  • Angliából Vaslui megyébe hazatérők a Lidl parkolójában. Sándor Dezső felvétele
    Angliából Vaslui megyébe hazatérők a Lidl parkolójában. Sándor Dezső felvétele

A múlt héten, pénteken a kézdivásárhelyi szigetelőgyárral szemben lakó Gáspár Éva közölt a Facebookon pár képet, amit előző este az erkélyéről készített a városon áthaladó egyik gépkocsikaravánról, „megköszönve” a rendőröknek, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy a külhonból hazatérők a parkolót közvécének használják, azt is megjegyezve, hogy a szigetelőgyár előtti pénzautomatát is használták. Egy hozzászóló is kifejette a véleményét, szerinte a lakosság hiába ül otthon, ha éppen a rend őrei járulnak hozzá a vírus terjesztéséhez, és nem lakatlan helyen, két település között állítják meg a konvojt, hogy az érintettek elvégezhessék szükségleteiket, hanem egy város területén. Értesülve az esetről Bokor Tibor polgármester felháborodásának adott hangot és intézkedett, hogy fertőtlenítsék a parkolót, illetve a pénzautomatát és annak környékét. Ugyanakkor ma (hétfőn) értesíteni fogja az esetről a kormánymegbízottat és a megyei rendőrfőkapitányt.

Balázs Attila, az Erdélyi Magyar Néppárt megyei önkormányzati képviselője egy másik jelenségre hívta fel a figyelmet. „Kézdivásárhely olyan város, amelyet sok átutazó érint. Meg is szoktuk, hogy jönnek-mennek az emberek keresztül-kasul, csakhogy van egy katonai rendelet, ami kimondja, hogy aki külföldről tér haza, annak családjával együtt 14 napos önkéntes házi elkülönítésbe kell vonulnia. Több polgártársam jelezte, hogy külföldi vagy más megyei rendszámú autókkal állnak meg a nagyobb áruházaknál és vásárolgatnak kényelmesen, fittyet hányva minden katonai rendeletre. Kérdem a hatósági szerveket, akik helyi szinten felügyelik a biztonságunkat, hogy ez helyénvaló-e? Szerintem nem. Felkérem a hatóságokat, intézkedjenek, hogy az ilyen és ehhez hasonló törvénytelenségek ne folytatódjanak” – közölte közösségi oldalán Balázs Attila.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1979
szavazógép
2020-03-30: Közélet - Bokor Gábor:

Karanténközpont az egyetem épületében (Kovászna)

Megszaporodott a Kovásznára tartó hivatalos konvojok száma. Elöl rendőrautó, utána egy vagy több civil gépkocsi, a sort mindig a csendőrség járműve zárja. A menetoszlopokkal kapcsolatosan hivatalos tájékoztatást nem kaptunk a város vezetőségétől – az önkormányzati vezetőknek megtiltották, hogy a vírusjárvánnyal kapcsolatosan nyilatkozzanak. Viszont az egyik bukaresti egyetem sajtónyilatkozata némiképp tisztázta a helyzetet, ennek alapján valószínűsíthető, hogy a konvojok őrzött karanténközpont(ok) felé haladnak, elszigetelésre kötelezett személyeket kísérnek Kovásznára a hatóságok.
2020-03-30: Jegyzet - Kuti János:

Fogások és kifogások (A múlt hét)

Bevezették azt, hogy a 65 éven felüliek 11 és 13 óra közt mehetnek bevásárolni, de egyúttal azt is megszabhatták volna, hogy ugyanabban az időben a fiatalabbak ne, mert azok többet mozoghatnak, és így jobban terjeszthetik a vírust, ami az öregekre veszélyesebb.