Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SúlyemelésNyolc évre eltiltották a román sportolót

2020. március 31., kedd, Sport

A budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) nyolc évre szóló eltiltással sújtotta Cristina Iovu súlyemelőt a doppingellenes szabályok megsértése miatt. A 27 éves sportoló 2012-ben és 2016-ban is Európa-bajnoki címet szerzett.

  • Cristina Iovu
    Cristina Iovu

A kétszeres Európa-bajnok egy fellebbezésekkel tarkított, hosszadalmas eljárás lezárása nyomán kapta meg most a fegyelmi büntetését, amely bukásának időpontjától, 2018 végétől érvényes. A 27 éves súlyemelő harmadszor vesztett rajta meg nem engedett szer igénybevételén. Az első esetben a moldovai születésű Iovu 2012-ben Londonban szülőhazája színeiben nyert bronzot az ötkarikás játékokon a nők 53 kilogrammos kategóriájában, utóbb azonban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megfosztotta őt érmétől. A következő évben – egy országváltást követően – már Azerbajdzsán színeit képviselve bukott meg egy doppingteszten. 2018-ban a türkmenisztáni világbajnokságon már román színekben szerzett harmadik helyet lökésben az 55 kilósok súlycsoportjában, a világbajnokságon adott mintájában azonban újra tiltott szert találtak, ezért kapott most nyolc esztendőre szóló eltiltást.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 183
szavazógép
2020-03-31: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-03-31: Sport - :

Tervek az idény befejezésére (Labdarúgás)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) számára még mindig nyitott kérdés, hogy mikor indulhatnak újra a nemzeti bajnokságok, amelyeket a koronavírus-járvány miatt felfüggesztettek. A szervezet elnöke, a szlovén Aleksander Čeferin elmondta, három olyan tervük van, amelyek alapján le lehet zárni a szezont.