Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tokió, 2020Megvan az olimpia új időpontja

2020. március 31., kedd, Sport

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tegnap hivatalosan bejelentette, egy évvel halasztotta el a tokiói nyári olimpiai játékokat, amely 2021. július 23-án veszi kezdetét és augusztus 8-ig tart, a paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

A XXXII. nyári ötkarikás játékokra eredetileg idén július 24. és augusztus 9. között került volna sor, a paralimpia pedig augusztus 25-én rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt múlt kedden mindkét eseményt a jövő évre halasztották. Az elnevezés továbbra is Tokió, 2020, illetve Paralimpia, 2020 lesz.

Az illetékes szervek vezetői – Thomas Bach NOB-elnök, Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke, Koike Juriko, Tokió kormányzója, valamint Hasimoto Szeiko, olimpiáért és paralimpiáért felelős miniszter – telekonferencia keretében egyeztek meg az új dátumról. A döntést három fő szempont alapján hozták meg, ezek a következők: a sportolók és minden résztvevő egészségének védelme, egyúttal a Covid–19 vírus megfékezése; az olimpiai sportágak és a versenyzők érdekeinek védelme; a globális nemzetközi sportnaptár.

Ahogy a NOB fogalmaz, ezek az új időpontok elegendő időt adnak az egészségügyi hatóságoknak és a játékok szervezőinek, hogy megküzdjenek a koronavírus-járvány következményeivel, és mivel szinte napra pontosan egy évvel az eredeti dátumok után kezdődnek majd a seregszemlék, minimumra csökkenthető a halasztás miatti zavar a nemzetközi sportnaptárban. Hangsúlyozzák: ezzel elég idő marad a még hátralévő kvalifikációs versenyek lebonyolítására is.

„Szeretnék köszönetet mondani minden nemzetközi sportszövetségnek egyhangú támogatásukért, a kontinentális és a nemzeti olimpiai bizottságoknak pedig a nagyszerű közreműködésükért és támogatásukért. Köszönöm a NOB sportolói bizottságának is a munkát, állandó kapcsolatban voltunk az elmúlt napokban. Bízom abban, hogy a szervezőbizottsággal, a tokiói és a japán kormánnyal, valamint minden partnerünkkel megfelelünk ennek a példátlan kihívásnak. Az emberiség jelenleg egy sötét alagútban van, a tokiói olimpia lehet a fény az alagút végén” – mondta Thomas Bach.

Az olimpiai lángot áprilisban viszik Tokióba, addig Fukusimában őrzik. A láng március 20-án érkezett meg Japánba, ahol rögtön az első napon tömegjelenetek játszódtak le annak ellenére, hogy a kormány kérte, ne legyenek nagyobb csoportosulások a helyszíneken. Az olimpia jelképe Japánban marad a remény szimbólumaként, majd miután a fővárosba szállítják, egy biztonsági lámpásban lesz, olyan helyen, ahol nem vonz nagy tömegeket.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 181
szavazógép
2020-03-31: Sport - :

Tervek az idény befejezésére (Labdarúgás)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) számára még mindig nyitott kérdés, hogy mikor indulhatnak újra a nemzeti bajnokságok, amelyeket a koronavírus-járvány miatt felfüggesztettek. A szervezet elnöke, a szlovén Aleksander Čeferin elmondta, három olyan tervük van, amelyek alapján le lehet zárni a szezont.
2020-03-31: Magazin - :

Lassan távozik a vírus

Az enyhe lefolyású COVID-19-ből felépült betegek felében tüneteik megszűnése után még legalább nyolc nappal jelen volt az új koronavírus – hívták fel a figyelmet tanulmányukban kínai kutatók.