Ingyenes hangoskönyvek és műsorok

2020. március 31., kedd, Magazin

A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum), a Rádióarchívum és az m3.hu is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy a komolyzene, a különféle műsorok, a hangoskönyvek, a tévéfilmek és a sorozatok által az igényes szórakozás és a korosztálytól független tanulás élményét felkínálva támogassa a minőségi otthoni időtöltést – közölte az MTVA.

  • A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) budapesti irodaháza.  Fotó: Facebook / NAVA
    A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) budapesti irodaháza. Fotó: Facebook / NAVA

Közleményükben azt írják, a közmédia fontosnak tartja az élethosszig tartó tanulás támogatását, amelyre a jelenlegi időszak nem várt lehetőséget teremt. Ezért a NAVA online szabadon hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait a nava.hu oldalon, ahol mintegy hatezer műsor áll a tanulni vágyók rendelkezésére, legyen szó bármely korosztályról vagy 25 különböző tantárgy bármelyikéről.

A Rádióarchívum frissen megnyitott oldalán (archivum.mtva.hu/radio) folyamatosan bővül a kínálat, nemcsak tanuláshoz kapcsolódó, hanem széles körű szórakoztató tartalmak is rendelkezésre állnak. Így például ingyenesen meghallgathatóak Rejtő Jenő- és Szabó Magda-kötetek, klasszikus és kalandregények, többek között A kincses sziget, az Egri csillagok, a Pál utcai fiúk és sok mese a kisebbeknek. A komolyzene iránt érdeklődők sem maradnak tartalom nélkül: az elmúlt évek legsikeresebb koncertjeit a weboldal mellett akár mobiltelefonról is lehet hallgatni.

Az m3.hu is frissítette az online, otthonról is elérhető tartalmak körét az archivum.mtva.hu/m3/open oldalon: számos tévéfilmet és sorozatot tett közzé ingyenesen.

Olyan bűnügyi filmeket és sorozatokat is láthatnak a nézők, mint a Könnyű kis gyilkosság, a Hal négyesben, a Dráma a vadászaton vagy a népszerű Linda sorozat. A romantikus filmek szerelmesei megnézhetik például a Gyere hozzám feleségül!, a Hajnalban, délben, este, a Nadrág és szerelem, valamint A pályaudvar lovagja című klasszikusokat. A tévéfilmek legjaváért – ilyen egyebek mellett az Adáshiba, A tönk meg a széle, az Ez a Józsi, ez a Józsi vagy a Fagylalt tölcsér nélkül – is érdemes felkeresni az m3.hu-t.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 566
szavazógép
2020-03-31: Magazin - :

Ursus Black – a fekete medve (Sörcsap – a székely sörkalauz)

Meglátásom szerint kategóriá­jában a legjobb nagyüzemi román sör, és azt hiszem, azzal sem mondok nagyot, hogy az Ursus Black sok hazai kézműves sört is leköröz. Sajnos, alig néhány helyen kapható.
2020-03-31: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Bizakodó Sepsibükszád

Hogy is ne lennénk bizakodók, elvégre a miénk katolikus település. Bízunk abban, hogy lassan minden a régi kerékvágásba zökken – mondogatják, gondolhatják a sepsibükszádiak. Pirosban áll már az új plébániaépület. Bilibók Géza papot nagyon szeretik, a közösségi médiában minden hétköznap délután öt órakor és vasárnap tizenegy órakor kezdődő szentmiséjét csak az nem követi, aki nem akarja. Szabad az ima. Ha a lelkünk rendben van, leküzdjük a bajokat – csengett ki azoknak véleményéből, akikkel sikerült beszélgetnünk.