Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

HulladékbegyűjtésNincs számla a szükségállapot idején

2020. március 31., kedd, Közélet

A koronavírussal való megfertőződés elkerülésére a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. a szükségállapot ideje alatt nem állít ki hulladékbegyűjtési számlát a magánszemélyeknek, és a díjbeszedőik sem dolgoznak – tájékoztatott a cég közleményében. A cég illetékesei ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy ez az időszak nem marad lefedetlenül, a szolgáltatás ellenértékét előreláthatólag a szükségállapot lejártát követően számlázzák az ügyfeleknek. Akik mindenképp fizetni akarnak, a vállalat honlapján igényelhetnek számlát, s ha nem szeretnének online fizetni, a cég Ág utcai székhelyén megtehetik, de a Tega nem bátorítja ezt a megoldást.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A tájékoztatás szerint az ügyfélfogadás is szünetel az Ág utcában, egyablakos rendszerrel lehet csak fizetni, de felkérnek mindenkit, hogy lehetőleg az online kifizetést válasszák, ha mindenáron ragaszkodnak a törlesztéshez. Az internetes kifizetést a tega.ro honlapon lehet megtenni, a menü segítségével (az oldal jobb felső sarkában keresendő), de a PAGO okostelefon-alkalmazás, illetve az Un-Doi, Payzone és Paypoint szolgáltatások is használhatók erre a célra. Akinek kérdése akad, kérik, hogy azt az office@tega.ro címre küldött üzenetben jelezze, és amennyiben ez a lehetőség nem alkalmas a tisztázásra, a telefonos ügyfélszolgálathoz is fordulhat a 0267 310 123-as vagy a 0267 351 897-es számot tárcsázva.

Emellett a vállalat közli, hogy a hulladékelszállítási program április folyamán nem változik, viszont felkérik az otthoni elkülönítésbe kényszerülteket, hogy egészségi állapotuk tisztázásáig ne gyűjtsenek szelektíven, ezáltal is csökkentve a fertőzés elterjedésének kockázatát. Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy szintén biztonsági okokból a használt maszkokat és kesztyűket vegyes hulladékként kezeljék.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2307
szavazógép
2020-03-31: Közélet - Fekete Réka:

Sepsiszentgyörgyön is végeznek teszteket (Koronavírus)

A Pro Vitam diagnosztikai központ sepsiszentgyörgyi laboratóriumában lakossági kérésre is végeznek koronavírusteszteket, a korábbi, egyhetes leállás után újraindultak a vizsgálatok. Elsőbbséget élveznek a megyei közegészségügyi igazgatóság által odairányított ingyenes tesztvizsgálatok, de a teljesítőképesség függvényében a lakosság kérésére is végeznek vizsgálatokat a kérvényező saját költségén.
2020-03-31: Közélet - :

Szünetel a vízórák leolvasása

A sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. a koronavírus-járvány idejére az egyész megyében felfüggeszti a vízórák leolvasását a tömbházakban és a magánházakban is.