Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szünetel a vízórák leolvasása

2020. március 31., kedd, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. a koronavírus-járvány idejére az egyész megyében felfüggeszti a vízórák leolvasását a tömbházakban és a magánházakban is.

Ez nem jelenti azt, hogy nem kell fizetni: mivel az ívóvíz- és a szennycsatorna-hálózatot a szükségállapot idején is működtetik, az esedékes számlát az előző hat hónap átlagfogyasztása alapján állítják ki magán- és jogi személyeknek egyaránt. Törleszteni immár elektronikus úton is lehet, a vállalat honlapján (apacov.ro) létrehozott felhasználói fiók segítségével. Ugyanott a vízórák állását is lehet jelenteni, minden hónap 25-ig. A szolgáltató a szükségállapot idejére nem számol fel késedelmi kamatot azoknak, akik nem tudják online kifizetni a fogyasztásukat, és nem is zárja el a csapokat, de arra kéri az ügyfeleit, hogy lehetőleg ne halmozzanak fel adósságot, próbálják meg rendszeresen fizetni a havi számlákat. A városháza közleménye szerint a Közüzemek Rt. is „meghozta a kellő intézkedéseket” alkalmazottjainak védelme érdekében. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1975
szavazógép
2020-03-31: Közélet - Nagy D. István:

Nincs számla a szükségállapot idején (Hulladékbegyűjtés)

A koronavírussal való megfertőződés elkerülésére a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. a szükségállapot ideje alatt nem állít ki hulladékbegyűjtési számlát a magánszemélyeknek, és a díjbeszedőik sem dolgoznak – tájékoztatott a cég közleményében. A cég illetékesei ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy ez az időszak nem marad lefedetlenül, a szolgáltatás ellenértékét előreláthatólag a szükségállapot lejártát követően számlázzák az ügyfeleknek. Akik mindenképp fizetni akarnak, a vállalat honlapján igényelhetnek számlát, s ha nem szeretnének online fizetni, a cég Ág utcai székhelyén megtehetik, de a Tega nem bátorítja ezt a megoldást.
2020-03-31: Közélet - :

Leálltak a nadrággyárak (Kézdivásárhely)

Mint már hírül adtuk, múlt hétfőtől két hét szabadságra küldték az 1800 alkalmazottat foglalkoztató New Fashion Rt. és Zarah Moden Kft. termelésben dolgozó személyzetét.