Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SportéletKeresik az időpontokat

2020. április 1., szerda, Sport

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) a 2021-re halasztott tokiói olimpia dátumainak bejelentése után jelezte, hogy 2022-ben keres új időpontot az eredetileg jövő évre tervezett eugene-i világbajnokságnak. Mellette a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) is keresi a jövő nyári fukuokai világbajnokság új időpontjait.

A WA közölte: támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntését, mert a koronavírus-járvány miatti egyéves halasztás megfelelő időt biztosít a versenyzőknek az edzések újrakezdésére és a felkészülésre. „Ebben a helyzetben mindenkinek rugalmasnak és kompromisszumra késznek kell lennie, ezért megkezdjük az egyeztetést az oregoni szervezőkkel, hogy 2022-re új dátumot találjunk” – áll a WA közleményében. A nemzetközi szövetség a 2022-es Nemzetközösségi Játékok és az Európa-bajnokságok rendezőivel is tárgyal majd. Az idei szabadtéri Eb-nek augusztusban Párizs, míg a 2022-esnek München adna otthont. Az amerikai világbajnokság után 2023-ban Budapest lesz a szabadtéri világbajnokság házigazdája.

A FINA hétfői közleménye üdvözölte a NOB döntését, és azt, hogy ilyen hamar tiszta helyzetet teremtettek a többi sportág számára az új időpont (2021. július 23. – augusztus 8.) kijelölésével. „A példa nélküli helyzetre rendkívül gyorsan és profin reagáltak a NOB-nál és a tokiói szervezőbizottságban lévő barátaink. A legjobbat kívánjuk mindenkinek, aki segít majd a vizes sportágak versenyeinek minél sikeresebb lebonyolításában jövő nyáron” – idézi a közlemény Julio C. Maglionét, a FINA elnökét. A szervezet közölte, az új dátum fényében megkezdik a tárgyalásokat a szervezőkkel, a sportolókkal, edzőkkel, a nemzeti szövetségekkel, a televíziós társaságokkal és a szponzorokkal arról, hogy mikor rendezzék meg az eredetileg 2021. július 16. és augusztus 1. közötti időszakra kiírt fukuokai vizes világbajnokságot.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 178
szavazógép
2020-04-01: Sport - :

Geraint ellenzi a nézők nélküli versenyt (Kerékpározás, Tour de France)

A 2018-as győztes Geraint Thomas szerint nézők nélkül nem lenne szabad megrendezni a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt, amely az egyike annak a kevés nyári nagy sporteseménynek, melyet még nem halasztottak el a koronavírus-járvány miatt.
2020-04-01: Magazin - :

Tévhitekre figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet

Összegyűjtötte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tévhiteket. Cáfolják többek között, hogy a hideg elpusztítaná a vírust, de azt is, hogy antibiotikummal gyógyítható lenne a betegség.