Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kerékpározás, Tour de FranceGeraint ellenzi a nézők nélküli versenyt

2020. április 1., szerda, Sport

A 2018-as győztes Geraint Thomas szerint nézők nélkül nem lenne szabad megrendezni a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt, amely az egyike annak a kevés nyári nagy sporteseménynek, melyet még nem halasztottak el a koronavírus-járvány miatt.

„Szurkolók nélkül nem lenne igazi a Tour” – nyilatkozta a The Daily Telegraph-nak hétfőn a 33 éves walesi sportoló. Szerinte a verseny megrendezésére vonatkozó döntést úgy kell meghozniuk az illetékeseknek, hogy legfontosabb szempontként minden érintett egészségének védelmét jelölik meg. „Szeretnék újra versenyezni, szeretnék ott lenni a Touron, de csak akkor, ha biztonságos” – jelentette ki, és hozzátette: az érveket és az ellenérveket is meg tudja érteni. „Egyrészről ez csak egy sportesemény, és most van ennél fontosabb is a világban, másrészről viszont számos munkahely függ a Tour megrendezésétől” – mondta Thomas.

A Tour de France a tokiói olimpia és a labdarúgó-Európa-bajnokság mellett az egyik legnagyobb sportesemény lett volna az idei nyáron. Az ötkarikás játékokat és a futball Eb-t már elhalasztották, sajtóértesülések szerint a kerékpáros viadal szervezői azon dolgoznak, hogy a nyilvánosság kizárásával ugyan, de mégis megrendezhessék a Tourt.

A háromhetes viadal a tervek szerint június 27-én rajtolna Nizzában és július 19-én Párizsban érne véget.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 179
szavazógép
2020-04-01: Sport - :

Dárdai visszatér a Herthához (Labdarúgás)

Dárdai Pál a következő idénytől utánpótlásedzőként tér vissza a Hertha BSC labdarúgócsapatához. Michael Preetz, a berliniek ügyvezetője a bejelentéskor azt mondta, az még nem dőlt el, melyik korosztállyal foglalkozik majd a magyar szakember.
2020-04-01: Sport - :

Keresik az időpontokat (Sportélet)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) a 2021-re halasztott tokiói olimpia dátumainak bejelentése után jelezte, hogy 2022-ben keres új időpontot az eredetileg jövő évre tervezett eugene-i világbajnokságnak. Mellette a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) is keresi a jövő nyári fukuokai világbajnokság új időpontjait.