Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csík Jánosék rendhagyó karanténklipje

2020. április 1., szerda, Magazin

Csík János és a vele együtt dolgozó Mezzo zenekar közös karanténklipet készített. A Csík Zenekarból ismert zenész, énekes és a csapat az Ülök a kávéházban című dalhoz forgatott kisfilmet, amellyel az otthonmaradást propagálják.

  • Csík János (balról) és a Mezzo zenekar.  Fotó: Blikk.hu / YouTube
    Csík János (balról) és a Mezzo zenekar. Fotó: Blikk.hu / YouTube

A klip bevezetőjében Csík János az otthonmaradás fontosságára hívja fel a figyelmet, illetve arra, hogy ezekben a nehéz időkben a négy fal között is mindenkinek szeretetben és türelemben kell tennie a dolgát. A videót azoknak ajánlják, akiknek leginkább szükségük van erőre, kitartásra, reményre, illetve akik az egészségügyben, a határokon és az egész országban embertársaikért dolgoznak – emelte ki közleményében a Fonó Budai Zeneház.Csík János és a Mezzo zenekar közös lemezét tavaly év végén jelentette meg a Fonó Szép a tavasz, szép a nyár címmel, az anyag szerepel a Fonogram-díjra jelölt zeneművek között. A CD anyagát népzenével átitatott önfeledt szórakoztatás jellemzi. „Többéves ismeretség fűz a Mezzo zenekar tagjaihoz, hiszen ők is kecskemétiek, én is. A közös munka jótékonysági felkérésre indult a csapattal, őket ismertem, megkerestem őket és szívesen vállalták” – mondta Csík János korábban az együttműködés kezde­téről.

Kezdetben falusi, autentikus népzenét adtak elő a fellépéseken, aztán a közös alkalmak egyre gyakoribbá váltak, tavaly ősszel meghívták a csapatot a kecskeméti népzenei találkozóra, egy szentesi világzenei rendezvényre. A Mezzo zenekarban Rácz Gábor (zongora), Mészáros János (brácsa), Kisgyőri Krisztián (bőgő), Németh Zsolt (gitár), Vadas László (citera, tangóharmonika) játszik. Az album legtöbb dalát szerzőként is jegyzi Csík János, a társszerzők között ismert és kevésbé ismert neveket találunk. A most megfilmesített Ülök a kávéházban zenei ötletét Szeder-Szabó Krisztina hozta, a klipet Varga Ádám készítette.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 180
szavazógép
2020-04-01: Magazin - :

Elhunyt Erdélyi Lajos fotográfus

Elhunyt Erdélyi Lajos marosvásárhelyi születésű fotográfus, újságíró, Auschwitz túlélője és memoárírója, régi zsidó temetők fotósa, az erdélyi portréfényképezés doyenje – írja a Szombat című zsidó politikai és kulturális folyóirat (szombat.org.). A fotóművész haláláról több magyarországi, illetve romániai portál is beszámolt.
2020-04-01: Magazin - :

Van Gogh-képet loptak

Ellopták a Tavaszi kert című, több millió eurót érő Vincent van Gogh-festményt a hollandiai Laren városban található Singer Laren Múzeumból. Az 1884-ben festett képet hétfőre virradó éjszaka vitték el betörők a járvány miatt bezárt múzeumból – írja a Hvg.hu.