Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Van Gogh-képet loptak

2020. április 1., szerda, Magazin

Ellopták a Tavaszi kert című, több millió eurót érő Vincent van Gogh-festményt a hollandiai Laren városban található Singer Laren Múzeumból. Az 1884-ben festett képet hétfőre virradó éjszaka vitték el betörők a járvány miatt bezárt múzeumból – írja a Hvg.hu.

  • Van Gogh Tavaszi kert című festménye Fotó: Hvg.hu/Twitter/Arthur Brand
    Van Gogh Tavaszi kert című festménye Fotó: Hvg.hu/Twitter/Arthur Brand

A festményt egy időszaki kiállításra kapta kölcsön az intézmény a groningeni múzeumtól. „Dühösek, döbbentek és szomorúak vagyunk” – mondta Evert van Os, a William és Anna Singer amerikai házaspár gyűjteményét őrző múzeum igazgatója. A tolvajok hajnali negyed 4-kor hatoltak be a modern múzeumi épület üveg főbejáratát betörve. Megszólalt a riasztó is, de mire a rendőrök a helyszínre értek, a betörők megszöktek a festménnyel. A tolvajok ezt az egyetlen festményt vitték el. Holland médiajelentések 1 és 6 millió euró közé becsülték a nueneni paplak kertjét ábrázoló kép értékét. A képet egyébként épp Van Gogh születésnapján lopták el: a holland mester 1853. március 30-án született.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 183
szavazógép
2020-04-01: Magazin - :

Csík Jánosék rendhagyó karanténklipje

Csík János és a vele együtt dolgozó Mezzo zenekar közös karanténklipet készített. A Csík Zenekarból ismert zenész, énekes és a csapat az Ülök a kávéházban című dalhoz forgatott kisfilmet, amellyel az otthonmaradást propagálják.
2020-04-01: Pénz, piac, vállalkozás - Nagy D. István:

Mától igényelhető az állami támogatás (Kényszerszabadság)

Négy-öt napnyi folyamatos változtatás után tegnap elnyerte végleges formáját az a kormányrendelet, mely a koronavírus-járvány miatt alkalmazottjaikat kényszerszabadságra küldő munkáltatóknak nyújtandó állami támogatás igénylésének mikéntjéről rendelkezik. A 32-es számú sürgősségi rendelet jócskán leegyszerűsítette az igénylés menetét, a munkáltatónak mindössze három dokumentumot kell elküldenie elektronikus formában a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnek. A várva várt jogszabály az alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozások mellett az egyéni vállalkozóként, illetve szabadúszóként dolgozók számára is támogatást biztosít.