Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Naponta nyolcszáz áldozat

2020. április 1., szerda, Világfigyelő

Spanyolországban már negyedik napja napi nyolcszáz felett van az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak napi száma – derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium tegnapi tájékoztatásából.

  • Fotó: DW
    Fotó: DW

A járvány kezdete óta a legtöbben, 849-en az elmúlt 24 órában veszítették életüket a fertőzöttek közül. A közlés időpontjáig összesen 8189-en hunytak el. A halálos áldozatok 85 százaléka 70 év feletti, 60 százalékuk pedig 80 év feletti. A vizsgálatokkal igazolt fertőzések napi növekedése 9200 felett van, eddig több mint 94 ezer embernél azonosították a SARS-CoV-2-vírus jelenlétét. Mintegy 2600 koronavírus-fertőzött került kórházba egy nap alatt, eddig összesen több mint 49 ezer embert láttak el egészségügyi intézményben a vírus okozta COVID-19 miatt. Csaknem 2500 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak egy nap alatt, összesen több mint 19 ezren győzték le a kórt.

837-tel nőtt az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban, míg az egy nappal korábbi hasonló emelkedés 812 volt. A járvány halottainak a száma így elérte a 12 428-at – közölte tegnap esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Lombardiában csökkent, országosan ingadozik az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Olaszországban jelenleg 77 635 fertőzöttet regisztrálnak, ebből több mint 28 ezer beteg van kórházban. A gyógyultak száma elérte a 15 729-t. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a járvány olaszországi megjelenése óta az eddig azonosított fertőzöttek száma 105 792-nek felel meg.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 178
szavazógép
2020-04-01: Világfigyelő - :

Németországban lassul a terjedés

Németországban lassuló ütemben terjed az új típusú koronavírus, legalábbis a bizonyítottan fertőzöttek számának alakulása alapján.
2020-04-01: Közélet - Nagy D. István:

Tesztelnek közpénzből (Sepsiszentgyörgyön is szűrnek)

Hétfőn délután jelent meg a Hivatalos Közlönyben az a miniszteri rendelet, mely lehetővé teszi, hogy a háromszéki közegészségügyi igazgatóság és a megyei sürgősségi kórház a Pro Vitam diagnosztikai központ sepsiszentgyörgyi laboratóriumában szerződéses alapon koronavírusteszteket végeztethessen – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A két intézmény ezer-ezer teszt elvégzésére elegendő pénzügyi kerettel rendelkezik. Fejér Szilárd, a központ kutatólaboratóriumának vezetője szerint napi 80 teszt elvégzésére van jelenleg kapacitásuk, ezt szükség esetén 120–150-re tudják bővíteni. Magánszemélyek kérésére egyedi elbírálás alapján, szigorú szabályok szerint továbbra is végeznek teszteket.