Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Németországban lassul a terjedés

2020. április 1., szerda, Világfigyelő

Németországban lassuló ütemben terjed az új típusú koronavírus, legalábbis a bizonyítottan fertőzöttek számának alakulása alapján.

A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint tegnap délelőtt 66 885 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 7,1 százalékkal több az egy nappal korábbi 62 435-nél. Előző nap még 8 százalék feletti mértékben, több mint 4700-zal nőtt az igazolt fertőzések száma, az előző héten pedig rendszerint meghaladta a tíz százalékot a napi növekedési ütem. Azonban a vírus okozta betegségben elhunytak száma az utóbbi napokban gyorsuló ütemben növekszik, hétfőről keddre is nagymértékben, 541-ről 645-re emelkedett a halottak száma. Ez összefüggésben állhat azzal, hogy míg a járvány kezdetén főleg fiatal, sportos emberek fertőződtek meg, például olaszországi vagy ausztriai sízéskor, újabban az idősebb korosztályban is felütötte a fejét a vírus.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 174
szavazógép
2020-04-01: Világfigyelő - :

Súlyos büntetések Oroszországban

Hét évig terjedő szabadságvesztéssel és kétmillió rubeles (mintegy 115 ezer lej) bírsággal büntethetők az orosz parlament által tegnap megszavazott törvénytervezet értelmében azok, akik a járványügyi karantén megsértésével gondatlanságból több ember halálát okozzák. Egy másik tervezet értelmében a kormány rendkívüli állapotot hirdethet ki, ha a járványhelyzet úgy diktálja, a valótlan hírek szándékos terjesztőire pedig ötévi börtön lesz kiszabható.
2020-04-01: Világfigyelő - :

Naponta nyolcszáz áldozat

Spanyolországban már negyedik napja napi nyolcszáz felett van az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak napi száma – derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium tegnapi tájékoztatásából.