Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megyei sürgősségi kórházMessze állunk a moldvai helyzettől

2020. április 1., szerda, Közélet

Össze sem lehet hasonlítani a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a koronavírus miatt kialakult helyzetet a Suceava megyei intézményben történtekkel – szögezte le újságírói felvetésre válaszolva Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke tegnap.

  •  A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház. Fotó: Albert Levente
    A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház. Fotó: Albert Levente

Az önkormányzati vezető szerint az elmúlt három napban egyetlen pozitív teszteredmény sem érkezett, bár mostanra már napi 50 vizsgálatot is el tudnak végezni az érintett és lezárt osztályok személyzetén, valamint a pácienseken. Arról, hogy az érintett egészségügyi személyzet tagjai, illetve a páciensek közül hányat teszteltek, az elnök nem tudott közelebbi tájékoztatást nyújtani. Emlékeztetett, hogy a kórházban gyorsan azonosították és elkülönítették a fertőzés által érintett osztályokat és személyeket.

Szintén újságírói kérdésre Tamás Sándor elmondta, hogy a kórházban létrehozandó teljes tesztlaboratóriumhoz szükséges eszközök, felszerelések beszerzése megtörtént, megkötötték a szerződést, de egyelőre nem tudni pontosan, mikor érkeznek meg ezek Sepsiszentgyörgyre. Hétfőn felmértek egy olyan helyszínt, ami megfelel a laboratóriumnak, és az elkövetkező napokban a helyiségeket a szabványoknak megfelelően átalakítják, hogy el tudják helyezni benne a PCR berendezést.

Tamás Sándor szerint a tesztgép megérkezése után a laboratórium üzembe helyezéséhez még meg kell szerezniük a szükséges jóváhagyásokat a közegészségügyi igazgatóságtól. A cél az, hogy ez minél hamarabb megtörténjen, a megyei képviselő-testület csütörtöki ülésén ehhez kapcsolódó döntéseket is hoznak – jelezte az elnök.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 179
szavazógép
2020-04-01: Máról holnapra - Farkas Réka:

Őriznek és vétenek?

Sok hibát elkövetett Iohannis elnök kedvenc pártja és kormánya, ezek pedig most, a legkényesebb helyzetben ütnek vissza. Addig űzték olcsó politikai játékaikat, hogy az elhatalmasodó válságban sok területen szinte tehetetlenné váltak, egymást érik a Romániában már oly megszokott rossz megoldások.
2020-04-01: Kármentő - Bokor Gábor:

Szúnyogból elefántot Kovásznán

Kovászna gazdasága számára – országos érdekeltségű fürdővárosként – létfontosságú az idegenforgalom, a városban rövidebb-hosszabb ideig időző turisták jelenléte. A vendégfogadásra berendezkedett vállalkozások, de az önkormányzat is folyamatosan dolgozik azon, hogy vonzó körülményeket teremtsen a városba érkezőknek