Az utca hangja

2008. október 3., péntek, Nyílttér

FODOR LÁSZLÓ, Olasztelek. 1995-ben nagy örömhír érte falunkat: lesz gáz! Akkoriban még nagy becsülete volt a gáznak, sokan reméltük, hogy nem kell többé palackot cipelni négy-öt kilométer távolságról. Megalakult a községi gázbizottság, ahová falunkból is beválasztottak két személyt az ügyes-bajos ügyek intézésére. Hát intézik is már tizenhárom éve, de se gáz, se pénz. Kezemben két nyugta, az egyik 1996 szeptemberéből 600 000 lejről, a másik 1996 októberéből 850 000 lejről. Ez összesen 1 450 000 lej, nagy pénz egyetlen személytől.

Sajnos, nem tudom, mások mennyit fizettek be (részletre is lehetett), de bármekkora volt is az összeg, azért meg kellett dolgozni. Már többször kérdeztem választottjainkat, hogy mi lesz a gázzal, azt mondták, semmi. Ki felel érte? Senki. Hát most mi, károsultak kérdezzük a polgármester urat, hogy hol található Semmi úr és Senki úr, és hol a pénzünk? Mert ha nincs gáz, akkor kérjük vissza, és kamatostól. Perelni is hajlandóak vagyunk.

TAMÁS SÁNDOR, Sepsiszentgyörgy. Bent feküdtem a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház bőrgyógyászati osztályán, ahonnan kellemes tapasztalatokkal tértem haza, mert ott a beteget emberszámba veszik. Mindhárom orvos reggelente románul és magyarul köszöntötte szobánk tizenegy páciensét, és az asszisztensek is barátságosan búcsúztak el a szolgálat végén, ezenkívül értékelem az osztályon levő rendet és tisztaságot. Köszönet érte.

VÁNCSA ILDIKÓ, Kézdivásárhely. Gyöngyös önkormányzatának meghívására szeptember 22―26. között felejthetetlen napokat töltöttünk a testvérvárosban. A Maassluis Nyugdíjasklub harminckilenc tagja megtekintette a magyar főváros nevezetességeit, többek között az Országgyűlés épületét, a bazilikát, a Hősök terét és a Buda várát, járt a Tátrában, Magyarország legmagasabb pontján, a Kékes-tetőn is. Gyöngyösön az egyházi kincstárat, a ferencesek könyvtárát, a templomokat csodáltuk meg, meglátogattuk a gyöngyöspatai római katolikus templomot. Október 4-én Székelyudvarhelyre utazunk, ahol az ottani nyugdíjasokkal együtt ünnepeljük meg az idősek világnapját. Idén Nagybaconban, a bodvaji hámornál és Ika váránál is jártunk. Jövőre a kézdivásárhelyi nyugdíjasklub fogja vendégül látni a gyöngyösi nyugdíjasokat.

MOLNÁR JÚLIA, Ozsdola. Szeptember elején a megyei nyugdíjosztályon volt intéznivalóm. Egy kicsit késve, de szeretném megköszönni az ott dolgozó Jakab Ritának a kedvességét és türelmét. Kívánok jó egészséget és sok-sok türelmet a nyugdíjasokhoz.

K. T. Sepsiszentgyörgy. Hálás köszönetem annak az ismeretlen hölgynek, aki szerdán eltévedt, síró kisfiamra rátalálva értesítette a rendőrséget.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 269
szavazógép
2008-10-03: Emlékezet - x:

Feledésbe merülő négy év

Régi hidvégi utca
Azon az emlékezetes nyáron nyugtalanság kezdett úrrá lenni a falun, ez már a családban is érződött, ez az érzés várakozással, reménnyel teli volt. — Nem tudom honnan, de elindult a suttogó szóbeszéd, Magyarország visszakapja Észak-Erdélyt és így Háromszéket is.
2008-10-03: Nyílttér - Puskás Attila:

Amit a ,,kő” jelent (Visszajelzés)

A Háromszék október 2-i számában megjelent írás (Nem tetszik az emlékmű) annak a végre összehívott tanácsülésnek a tárgyára reagál, amely a Baróton október 25-én felállítandó emlékműről döntött, elfogadva annak elhelyezését egy közelebbi tanácsülésen meghatározandó helyen. Az említett gyűlésen jelen volt a háromszéki Volt Politikai Foglyok Szövetségének elnöke, Török József és az Erdélyi 56-os Bajtársi Társaság elnöke, Józsa Csaba is. Mindketten azzal a céllal, hogy a közeli időpont miatt létrejöhessen a beleegyező döntés.