Még egy fertőzött Háromszéken

2020. április 14., kedd, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése szerint országos szinten 6879-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, Háromszéken jelenleg 124 beteget tartanak nyilván, egyel többet, mint hétfőn.

A stratégiai kommunikációs törzs arról tájékoztat, hogy e héten nagy mennyiségű orvosi felszerelés – százezer védőruha – érkezik az országba, a 45 tonnányi szállítmányt a román légierő gépei szállítják Dél-Koreából.

Ami a járvány terjedését illeti, az SKT legutóbbi jelentése óta 246 új esetet azonosítottak, így a fertőzöttek száma elérte a 6879-et. Ma délig 322-en haltak meg a koronavírus miatt, a legutóbbi áldozat egy Ţăndărei településről származó 42 éves asszisztensnő, aki diabéteszben és hormonális egyensúlyzavarban szenvedett. Az intenzív részlegeken 241 pácienst kezelnek, a gyógyultak száma elérte az 1051-et. Karanténban 23 645 személy tartózkodik, házi elkülönítésben 67 268-an. A szigorú intézkedések bevezetés óta 2041 olyan személy került intézményes karanténba, akik nem tartották be az otthoni elkülönítés szabályait, illetve százan a kéthetes határidő lejárta előtt hagyták el a karantént, őket újabb két hétre visszavitték az elkülönítőbe.

Az utóbbi napokban a rendőrség és a csendőrség fokozottabban ellenőrzi a kijárási tilalom betartását, az SKT jelentése szerint a tegnapi nap folyamán 8553 személyt bírságoltak meg összesen 17 888 495 lej értékben, akik nem tartották be a szabályokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1500
szavazógép
2020-04-14: Közélet - Szekeres Attila:

Forgalmi bűncselekmények Erdővidéken

Több, az elmúlt hétvégén Erdővidéken elkövetett bűncselekményről közölt hírt a Kovászna megyei rendőrség sajtóirodája.
2020-04-14: Belföld - :

Mindenképpen lezárják a tanévet

Monica Anisie oktatási miniszter bejelentette, hogy hétfőn aláírta a miniszteri rendeletet az országos képességfelmérő vizsga és az érettségi vizsga új programjáról, amely a számonkérésre kerülő tananyagot csak a második félév elejéig tartalmazza. A rendelet meg fog jelenni a Hivatalos Közlönyben.