Mindenképpen lezárják a tanévet

2020. április 14., kedd, Belföld

Monica Anisie oktatási miniszter bejelentette, hogy hétfőn aláírta a miniszteri rendeletet az országos képességfelmérő vizsga és az érettségi vizsga új programjáról, amely a számonkérésre kerülő tananyagot csak a második félév elejéig tartalmazza. A rendelet meg fog jelenni a Hivatalos Közlönyben.

Ami a második félévi tananyagot illeti, a tanítás újrakezdése után írandó félévi dolgozatok esetében csak a március 11-éig leadott anyagot kérhetik számon a tanárok, fejtette ki a miniszter az Antena 3 műsorában. Rámutatott, a tanítást akkor kezdik újra, amikor a koronavírus-járvány alakulásának függvényében az országos katasztrófavédelmi bizottság úgy dönt, hogy az biztonságos mind a tanulók, mind a pedagógusok számára, de mindenképpen le fogják zárni az iskolai évet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1757
szavazógép
2020-04-14: Belföld - :

Még egy fertőzött Háromszéken

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése szerint országos szinten 6879-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, Háromszéken jelenleg 124 beteget tartanak nyilván, egyel többet, mint hétfőn.
2020-04-14: Belföld - :

Szükségállapot újabb harminc napra / Frissítve /

További harminc nappal meghosszabbította tegnap a szükségállapotot Románia területén Klaus Iohannis államfő. A Cotroceni-palotából közvetített, az ország lakosságához intézett televíziós beszédében Iohannis elmondta, a március 16-án bevezetett szükségállapot intézkedései továbbra is érvényben maradnak, de a tegnapi rendelettel újabb szigorításokat, illetve kötelezettségeket is bevezetett.