Pályázat íróknak, költőknek

2020. április 16., csütörtök, Magazin

Íróknak, költőknek hirdet nyílt pályázatot az Előretolt Helyőrség szerkesztősége a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával.

A múzeum tájékoztatása szerint friss, minőségi tartalommal akarják ellátni a magyar olvasókat a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás idején. A szerkesztők által közlésre elfogadott pályaműveket a lehető leghamarabb kifizetik, így segítve a magyar szerzőket. A kortárs irodalmi alkotásokért egységesen 25 ezer forint honorárium jár, összesen több millió forintos keret áll rendelkezésre. Egy szerző többször, több művel is jelentkezhet, ám kizárólag új írásokat várnak. A pályáztatás folyamatos. Az elbírálás során előnyt élveznek a gyesen, gyeden lévő, illetve a legalább két gyermeket nevelő szerzők. A nyertes pályaműveket naponta közzéteszik az interneten. A felhívás a veszélyhelyzet végéig vagy visszavonásig érvényes. A pályázatokat elektronikus úton, a helyorseg.szerkesztoseg@gmail.com címre várják – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-04-16: Magazin - :

Szűretlen habos nedű Szentsimonból (Sörcsap – a székely sörkalauz)

A csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúra 2018 végén két habos nedűt is piacra dobott. Előbb érkezett a Csíki Vadmálna Vitaminsör, majd kevés időre rá jött a Szűretlen Csíki Sör. Utóbbi kerül most nagyító alá.
2020-04-16: Magazin - :

Távolságtartás évekig?

Akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra – állítja a Science folyóiratban kedden megjelent tanulmányában az amerikai Harvard Egyetem egyik tudóscsoportja.