Párizsi levelekJean-Paul Garraud: Francia szemmel Orbán rekcumozásáról

2020. április 17., péntek, Kitekintő

Az Európai Unió tizenhárom országa – köztük Franciaország is – közös nyilatkozatban figyelmeztette a magyar miniszterelnököt „a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok megsértésének kockáztatása miatt”. És mégis!

  • Orbán Viktor ismét a támadások kereszttüzébe került a felhatalmazási törvény miatt
    Orbán Viktor ismét a támadások kereszttüzébe került a felhatalmazási törvény miatt

Macron köztársasági elnök kedvenc kifejezése szerint, más időszakhoz képest, a válság és a háború idején olyan vezetőkre van szükség, akik megelőznek, előkészítenek és döntenek. Mindez nagyon is hiányzik a mi kormányainknál, akik épphogy csak kullognak a Covid-19 okozta vészhelyzet nyomában.

A francia értelmiség okostojásai, akik rendre felsorakoznak Emmanuel Macron mögé, felkapták a vizet Orbán Viktor magyar parlamenttől kapott teljhatalmának hírére.
Jellemző francia szokás olyan erkölcsi leckéket adni a más országoknak, amelyek mindenekelőtt saját magukra lennének érvényesek. Az Orbánt bírálókban – akik a félelmetes nacionalista diktátor jelzővel dobálóznak – fel sem merül, hogy Emmanuel Macron is teljhatalommal rendelkezik. A parlament mintha nem is létezne, a média egy része az elnök kedvében jár, Macron szentséges „nemzeti egysége” pedig arra való, hogy megóvja őt és igazolja a világjárvánnyal kapcsolatos hazugságokat, a döbbenetes állami botrányokat.

Ne felejtsük, hogy a francia elnöknek és végrehajtó szerveinek az egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel „törvénysértő módon” széles körű hatalmat szavaztak meg március 23-án.

Hadd emlékeztessek arra is, hogy a járvány ürügyén az igazságügyi miniszter 5000 börtöntölteléket engedett szabadon, akik szűrővizsgálat nélkül távoztak, és szívódtak fel a társadalom testében, miközben a lakosságnak kötelező betartania a vesztegzárat… A börtönre így vonatkoznak a szabályok!

A „felvilágosult” demokratáink, Orbán piszkálói nem találnak semmi kivetnivalót az elítéltek kivonulásában (En Marche), hiába jelentenek életveszélyt az állampolgárok egészségére és biztonságára, a „felvilágosultak” mindezek ellenére megszavazták!

Magyarország egy olyan demokrácia, amely a 2018. évi törvényhozási választásokon nagy többséget biztosított Orbán Viktornak és pártjának. Ez a választási győzelem a közvetlen és általános választójog alapján történt, amely lehetővé teszi az alkotmányos változtatásokat, ahogy ezt Franciaországban többször is megtették.

A magyar kormány felhatalmazást kapott arra, hogy rendeletekkel hozzon törvényt a pandémia elleni küzdelem idején. Folyamatosan hangsúlyozták, hogy a kormánynak adott különleges felhatalmazás akkor jár le, amikor a járványt legyőzték, ez szigorúan a vírus, illetve következményei elleni küzdelemre korlátozódik.

Tulajdonképpen mitől rettegnek a mi okostojásaink?

Macron és lekötelezettjei attól tartanak, hogy sikeres lehet a „nemzeti önmagára találás” általuk gyűlölt politikája! Orbán Viktor példásan bebizonyíthatja – az ország határainak időben történt lezárásával, a lakosság és a leginkább veszélyeztetett személyek védelmének megteremtésével, a hazai termékek előnyben részesítésével, a nemzeti ipar támogatásával, az ellenőrizetlen migrációs hullám elutasításával, a vírus teremtette váratlan helyzet elleni gyors reagálás teljes hatáskörének megszerzésével és minden emberi tartalék mozgósításával –, hogy az európai népekre kényszerített globalista politika nemcsak haszontalan, de káros is.

Ezt Macron nem képes megemészteni.

Előbb-utóbb Jupiter vagy lelép, vagy belátja: Vox populi, vox dei!

Fordította: S. Király Béla

A szerző jogász, európai parlamenti ­képviselő

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4391
szavazógép
2020-04-17: Emlékezet - :

Sütő András: Fülesek és fejszések között / 5. (részlet)

Úgy döntöttem tehát, hogy elhagyom a padlást. Társaim közül néhányan ugyanígy határoztak. Közülük egyik-másik megszenvedett azért, hogy velem jött. A fiatal Bíró Leventét velem együtt kezdték ütlegelni, mire bemászott a teherautó alá, amely aztán induláskor a lábát roncsolta össze. Juhász Ilonát is lesegítették, bár ne tették volna! Velem együtt került a kórházba.
2020-04-17: Glossza - :

Kuti János: Termesszünk spárgát!

Mi nem esszük a spárgát, mint a németek, csak a kefét, főleg most, a nálunk bevezetett katonai rendelkezések miatt. Akinek meg nem tetszik a karantén, az ne spárgát, hanem kötelet vegyen, és kösse fel magát.