Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Zöldség, gyümölcs webáruházból

2020. április 21., kedd, Gazdakör

Főként zöldségekre, gyümölcsökre, konyhai alapanyagokra szakosodott webáruházat nyitott a kézdivásárhelyi Nagy Lehel számítástechnikai mérnök. Az efarmer.ro egyféleképpen a szükség „szülötte”.

A megalkotója kéthetes elkülönítésben volt, és feleségével hamar ráeszméltek, nem is olyan könnyű a bezártság mellett a konyhára szükséges alaptermékeket beszerezni. Így a webáruház célja egyrészt lehetőséget teremteni a vásárlóknak helyi, ízletes termékek beszerzésére, másrészt a termelők számára is jó értékesítési megoldást kínálnak – magyarázta Nagy Lehel a web­áruház lényegét –, ami nyilvánvalóan a koronavírus-járvány idején fokozott fontossággal bír.

A webáruházhoz csatlakozó termelők számára hozzáférést biztosítanak egy egyszerű, kezelőbarát adminisztrációs felülethez, így mindenki saját maga tudja megjeleníteni termékeit, az árakat, a kiszállítási lehetőségeket. Az áruház különlegessége, hogy a vevő közvetlen kapcsolatba kerül a termelővel, így az eladás minden részletét aprólékosan tudják rögzíteni.

A kétnyelvű – magyar és román – webáruházban nem csak a termékekben válogathatnak a vevők, külön menüpontban lehetőség van minden bejelentkezett eladó megtekintésére, így például a legközelebbi termelővel veheti fel a kapcsolatot a vásárló. A menüpont által ugyanakkor a termelők is megismerhetik egymást, kapcsolatba léphetnek, tapasztalatokat szerezhetnek – avatott bele a webáruház működésének elveibe Nagy Lehel.

Vass Rezső Esztelneken fóliasátorban termel primőr zöldségeket. A web­áruházban zöldhagyma rendelhető tőle 1,5 lejes kötésenkénti áron. Vannak már rendelései, de idő kell, míg a vásárlóközönség megismeri az új lehetőséget, él a webáruház lehetőségeivel. Mindenképpen termelő és vevő számára is számos előnyt hoz ez a lehetőség, főként most, amikor az emberek kijárása nagymértékben korlátozott – mondta érdeklődésünkre a zöldségtermelő.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1059
szavazógép
2020-04-21: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-04-21: Gazdakör - Bokor Gábor:

Érdemes megszerezni a minősítést (Hegyvidéki termékek)

A Hegyvidéki Övezet Országos Ügynöksége online platformot létesített, hogy népszerűsítse a hegyvidéki termékeket előállító termelőket és azok termékeit. A hegyvidéki termék megnevezés fakultatív módon használható, ugyanúgy, mint a minőséget bizonyító bio, eredetvédett, illetve hagyományos termék megjelölések. A hegyvidéki termék megnevezésű termékek és azok előállítói a zonamontana.ro weboldalon találhatóak meg.