Ózongenerátort adományoztak a kórháznak

2020. április 22., szerda, Közélet

Fertőtlenítésre alkalmas professzionális ózongenerátorral ajándékozta meg a kézdivásárhelyi RMDSZ választmánya a városi kórházat. Az adományt Bokor Tibor polgármester, Szilveszter Szabolcs és dr. Gáspár Zsolt tanácsosok, valamint Dávid Sándor RMDSZ-elnök adták át Canea-Kocsis András kórházmenedzsernek.

  • Ózongenerátort adományoztak a városi kórháznak.  Tofán Levente felvétele
    Ózongenerátort adományoztak a városi kórháznak. Tofán Levente felvétele

„A elmúlt időszakról elmondhatjuk, hogy a koronavírus-járvány teljesen felforgatta eddigi életünket. Mind a magánéletünkben, mind a városvezetésben a legfontosabb célunk az, hogy óvjuk a lakosság egészségét. Döntéseink meghozatalakor is az vezérelt, hogy a kézdivásárhelyi kórház megkapjon minden anyagi támogatást, teljes kapacitással és főleg biztonságosan dolgozhassanak orvosaink, asszisztenseink, a kisegítő személyzet” – hangsúlyozta az adomány átadását követően Bokor Tibor polgármester.

Dávid Sándor elmondta: az erőfeszítések ellenére a segítségre mindig szükség van, ezért döntött úgy – orvosok, szakemberek és a kórház vezetőségének bevonásával – a helyi RMDSZ választmánya, hogy ózongenerátort vásárol a sürgősséget is ellátó belgyógyászat, illetve a kórház számára. Ezzel az eszközzel fertőtleníteni lehet az orvosi rendelőket, ruhatárakat, betegápolókat, így az alkalmazottak nagyobb biztonságban végezhetik fáradhatatlan és önfeláldozó munkájukat.

Szilveszter Szabolcs szerint ezzel az eszközadománnyal is azt szeretnék kifejezni, hogy nagyra értékelik mindazok munkáját, akik nem maradhatnak otthon, munkájukra minden nap szükség van, kezdve a bolti árustól a hulladékbegyűjtőkig, a vízműveknél dolgozóktól a rendőrökig és tűzoltókig, az egészségügyiektől a hivatali alkalmazottakig.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1985
szavazógép
2020-04-22: Közélet - Iochom István:

Báró Wesselényi Miklósra emlékeztek

Mivel a rendkívüli helyzet miatt nem tudtak közönség jelenlétében megemlékezni a Zsibón 1796. december 3-án született báró Wesselényi Miklósról halálának 170. évfordulóján (elhunyt Pesten 1850. április 21-én), dr. Dimény Attila, a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum vezető muzeológusa a Céhtörténeti Múzeum szimpatizánsai Facebook-oldalán egy 26 perces filmet állított össze, ott tekinthető meg a város első díszpolgáráról szóló kisfilm.
2020-04-22: Közélet - :

Lebuktak a kiskorú tolvajok

Több, lopással gyanúsított kiskorút kapott el az előző napokban a rendőrség, tájékoztatásuk szerint a bűncselekményeket Bereckben követték el.