Százhetvenhét fertőzött Háromszéken

2020. április 26., vasárnap, Közélet

Hosszú kihagyás után ismét közölt helyi adatokat a háromszéki koronavírus-fertőzöttekről a kormánymegbízotti hivatal, mely vasárnapi közleményében újból leszögezte: ezeket az információkat központosítva, naponta hozza nyilvánosságra a kommunikációs törzs.

A prefektúra vasárnap délutáni közleménye szerint Kovászna megyében eddig 177 igazolt koronavírusos esetet jegyeztek, a járvány kezdete óta 61 fertőzöttet utaltak kórházba, az elmúlt 24 órában 14-et. Háromszéken eddig 2533 tesztet végeztek, a megyei közegészségügyi hatóság nyilvántartása szerint további 118, intézményes karanténban tartózkodó esetében vizsgálják, hogy fertőzöttek-e. Lakhelyi elkülönítésben, orvosi megfigyelés alatt 306-an állnak. Jó egészségi állapotuk okán további húsz polgár esetében feloldották a karanténra vonatkozó korlátozásokat. A rendvédelmi szervek összesen harminc bevetésen ellenőrizték a szükségállapot idején elrendeltek betartását, közel háromszáz, elkülönítésben tartózkodót kerestek fel, a kijárási tilalom megszegése okán hatvan alkalommal bírságoltak, több mint 130 ezer lej összértékben. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2020-04-26: Belföld - :

Nőtt a fertőzöttek száma, Háromszéken négy új eset

A szombati tájékoztatás óta 401 új koronavírusos megbetegedést mutattak ki Romániában, és ezzel 11.036-ra nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma – közölte vasárnap a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Az elmúlt 24 órában 173-ról 177-re nőtt az igazolt koronavírusos esetek száma Háromszéken, tehát négy új beteget került be a nyilvántartásba. Hargita megyében 19 regisztrált beteg van, Maros megyében pedig 389, ami azt jelenti, hogy egy nap alatt 38 személy esetében igazolódott be a vírusfertőzés.
2020-04-26: Világfigyelő - :

Ennél valószínűleg nincs lejjebb (A román nagykövet és az ellenzéki képviselő)

Megdöbbentő Románia budapesti nagykövetének nyilvánvalóan hazug hisztériakeltése, de ennél sokkal szégyenteljesebb az, hogy a magyar ellenzék és Marius Lazurca román nagykövet közös platformra kerültek a határon túli magyarokkal szemben – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombati Facebook-bejegyzésében. Majd folytatta: Tegyük tehát világossá, hogy a magyar ellenzék – Szabó Tímeával a soraiban – és a román nagykövet is kristálytisztán értse: a határon túl élő magyarok a magyar nemzet részét képezik, ezért mi a jövőben is pontosan úgy fogjuk őket segíteni, mint ahogy tettük eddig is. Mert a határon túli magyarok számíthatnak a kormányra. A román nagykövet pedig az ellenzékre.