Védjük, vegyük a helyit

2020. április 28., kedd, Közélet

Internetes portált – haromszeki.ro – indított a koronavírus-járvány nyomán nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások támogatására a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA). A kezdeményezés célja, hogy az időszakosan tevékenységük felfüggesztésére kényszerült vállalkozások népszerűsíthessék ajánlataikat, s egyúttal bátorítsák a helyi együttműködést.

Az alapítvány közleménye szerint azokon kívánnak segíteni, akik helyzete kilátástalanná vált: a portál lehetőséget teremt, hogy az érdekeltek megelőlegezett kifizetéssel, kedvezményes áron rendeljenek helyi szolgáltatásokat, termékeket, „melyeket konkrétan csak később kapnak kézhez. Erre szerződéses formában vállal garanciát a vállalkozó” – számolt be a HKA. Álláspontjuk szerint „vásárlásunkkal nemcsak magunknak teszünk jót, hanem segítjük a vállalkozót is, aki jelenleg készpénzhiánnyal küszködik. Ha őket segítjük, önmagunkat is támogatjuk, hiszen amennyiben a vásárlóknak köszönhetően a kisvállalkozások fennmaradhatnak, akkor folytathatják tevékenységüket a krízishelyzet után”.

A kezdeményezők arra biztatják a háromszékieket, hogy előlegezzék meg bizalmukkal a vállalkozásokat, vegyék igénybe a honlap szolgáltatásait. Az érdekelt cégek a haromszeki.ro oldalon regisztrálhatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2020-04-28: Gazdakör - :

Lezárultak a magyar pályázatok

Befejezte a támogatások kifizetését a székelyföldi mezőgazdasági támogatási programban a Pro Economica Alapítvány. A magyar kormány által végigvitt program révén Kovászna megyébe közel ötmilliárd forintnyi támogatás érkezett. A székelyföldi gazdáknak szóló támogatás révén ötezren újíthatták meg és bővíthették gépparkjukat, modernizálhatták ültetvényeiket és vásárolhattak tenyészállatokat. A legtöbben traktort, pótkocsit, vetőgépet, rendsodrót és bálázót vásároltak.
2020-04-28: Közélet - Fekete Réka:

A sürgősségi szűrés jól működik, Kováts doktor távozik (Megyei kórház)

Szabályosan működik a koronavírus-szűrés a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályán – véli dr. Roșu Mátyás. Az intézmény orvos igazgatóját annak okán kérdeztük erről, hogy Nelu Tătaru egészségügyi miniszter szombaton tett sepsiszentgyörgyi látogatása alkalmával azt állította, nem tökéletes a megyei kórházba érkezők szűrése.