Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tegnap indult a támogatási program

2020. április 29., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az IMM INVEST nevű, a kis- és középvállalkozások hitelezését támogató program tegnap 9 órakor indult újra mindenki számára egyenlő esélyekkel – közölte a lebonyolító garanciaalap.

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek enyhítését célzó kedvezményes hitelprogram internetes platformja az indulás pillanatától nem volt elérhető. A beiratkozás folyamatos év végéig, illetve mindaddig, amíg az érintettek felhasználják az erre szánt 15 milliárd lejes keretet. A program az imminvest.ro honlapon érhető el, 22 kereskedelmi banknál lehet állami garanciával, kedvezményes hitelt felvenni, illetve hitelvonalat nyitni. A beruházási hitel összege legtöbb 10 millió lej lehet, az állam 80 százalékos garanciája mellett, 72 hónapos maximális futamidőre, a három hónapos ROBOR + 2 százalékos kamatot pedig egészében az állam állja. Működési költségek fedezésére ennek felét igényelhetik a középvállalatok feleannyi futamidőre, míg a kisvállalkozások egymillió lejes hitelhez juthatnak 90 százalékos állami garancia mellett.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 166
szavazógép
2020-04-29: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Munkával, munka nélkül

Márciusban több mint 250 személyt alkalmaztak a megyei munkaerő-ügynökség közvetítésével, a nyilvántartott munkanélküliek száma pedig 2680 volt – áll az intézmény közleményében.
2020-04-29: Pénz, piac, vállalkozás - :

Növekvő kölcsönök

Csaknem négy százalékkal növekedett a lakossági és vállalati hitelállomány az év első három hónapjában, elérve a 272,5 milliárd lejt – közli a jegybank.