Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásA kormány és a szakemberek döntenek a folytatásról

2020. április 30., csütörtök, Sport

A román sportsajtó szerint a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) képviselőinek sikerült kidolgozniuk több ütemtervet is az élvonalbeli bajnokság lezárására. Az elgondolás szerint a bajnokságban június 6-án vagy 13-án lenne újra mérkőzés.

  • Fotó: FCSB
    Fotó: FCSB

A Gazeta Sporturilor sportlap szerint a szövetség és a liga képviselői német modell alapján készítették el a tervet. Németországban 239 személy szükséges egy első osztályú mérkőzés lebonyolításához, a román bajnokságban ezt a számot a felére csökkentenék. A tervet jóváhagyásra elküldik az egészségügyi, illetve a belügyminisztériumhoz is. Az LPF két versenynaptár-változatot állított össze, a bajnokság június 6-án vagy 13-án folytatódna.

Minden a kormány döntésétől függ, hiszen a csapatok csak azután kezdhetnék el az edzéseket, ha a szükségállapot lejár. A legvalószínűbb, hogy nézők nélkül folytatódik majd a bajnokság, a stadionokban – a játékosokat is ideértve – legfeljebb 125 személy tartózkodhat majd. A játékosokon minden mérkőzés előtt elvégzik a koronavírustesztet, a csapatokat összesen öt hivatalos személy képviselheti a stadionban. A pálya szélén hat labdaszedő gyermek lehet, s harminc újságírónál és fotósnál nem engednének be többet a létesítményekbe.

Ionuț Stroe ifjúsági és sportminiszter úgy nyilatkozott, ha akár egyetlen résztvevő is megfertőződik, az újraindított bajnokságokat azonnal felfüggesztik. A tárcavezető megerősítette, ha a szükségállapot végeztével megkapják az engedélyt, a csapatok május 15-től újrakezdhetik az edzéseket. Stroe szerint az emberek biztonsága és egészsége a legfontosabb, viszont tárgyalnak a FRF illetékeseivel és az egészségügyi minisztériummal, hogy a lehető legkisebb veszély közepette újrakezdhessék a pontvadászatokat. A végső döntést a járványügyi szakemberek hozzák meg.

„Folyamatosan kell tesztelni, az edzések elkezdésétől és közben is. A koronavírus nem fog május 15. után eltűnni az életünkből. Amennyiben egy újraindított bajnokságban valaki koronavírusos lesz, azonnal véget vetünk annak a sporteseménynek. Nem versenyezhetsz úgy, hogy bizonyos csapatok karantén alá kerülnek, vagy egyesek akár kórházba is” – fogalmazott a miniszter.
 

Edzettek a FCSB játékosai

Mindeközben a kormány szabadtéri összejöveteleket tiltó rendelete ellenére a FCSB közös edzést tartott. A klub közösségi oldalán hétfőn tett közzé egy videót, amelyen háromfős csoportokban edzenek a játékosok Bogdan Vintilă vezetőedző irányításával. A csapat közleménye szerint a játékosok kérték, hogy folytathassák a felkészülést megfelelő óvintézkedések mellett, éppen ezért kisebb csoportokban, egymástól biztonságos távolságot tartva edzettek. Ionuț Stroe már jelezte, a klub büntetésre számíthat, ugyanis két katonai rendeletet is megszegett. Hozzátette, ha edzeni szeretnének, ahhoz mindenképpen az állami illetékesek hozzájárulása szükséges.
 

Lefújták a francia bajnokságot

Franciaországban Edouard Philippe miniszterelnök befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019–2020. évi idényét. A kormányfő kedden a nemzetgyűlés előtt mondott beszédében kifejtette, hogy nem lehet folytatni többek között a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt labdarúgószezont sem. A francia bajnokságból még tíz forduló lett volna hátra. Korábban úgy hírlett, hogy június közepén folytatódhatnak a küzdelmek. Az idő előtti befejezés súlyos anyagi károkat okozhat a kluboknak, a jegybevételek és a szponzori támogatások mellett az egyesületek összesen 100 millió eurónyi tévés jogdíjnak inthetnek búcsút. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2130
szavazógép
2020-04-30: Sport - :

Bálint Bernadett hétfőtől a válogatottal edzhet (Asztalitenisz)

Ha vasárnap is negatív lesz a magyar női asztalitenisz-válogatott tajgainak teszteredménye, hétfőn újrakezdhetik az edzéseket. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány egyelőre csak öt sportolóval láthat munkához, köztük van a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett is.
2020-04-30: Sport - :

Sportvilág

Kerékpározás. Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor rendezik idén a Vuelta a España országúti kerékpáros körversenyt, de az eredeti tervekkel ellentétben biztosan nem Hollandiában lesz a rajt.