Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

2022-re halasztották a világbajnokságot

2020. május 5., kedd, Sport

A jövő évről 2022 májusára halasztotta a fukuokai világbajnokságot a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA). A hétfői bejelentés szerint az eredetileg 2021. július 16. és augusztus 1. közé kiírt vb 2022. május 13-án kezdődik és 29-éig tart majd.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A FINA azután kezdett új időpontot keresni, hogy az idei tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották, és a két nagy esemény ütközött volna. A nemzetközi szervezet a döntés előtt egyeztetett a rendező várossal, a Japán Úszószövetséggel, a szervezőkkel, a versenyzőkkel és edzőkkel, valamint az illetékes bizottságokkal, televíziós partnerekkel és a szponzorokkal is. A hétfői közleményében jelzik: a közreműködőktől beérkezett visszajelzések alapján a szövetség biztos abban, hogy a legjobb feltételeket tudják majd biztosítani a versenyzőknek.

Korábban a Magyar Úszószövetség is bejelentette, hogy másodszor is elhalasztották a budapesti vizes Európa-bajnokságot. Eredetileg május lett volna az időpont, innen került át előbb augusztusra a verseny, majd 2021-re. „Ebben az évben nem lehet Európa-bajnokságot szervezni, ez teljesen biztos. Most úgy tűnik, a verseny 2021 májusában kerül megrendezésre Budapesten” – nyilatkozta Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke. Hozzátette, több mint hathetes kihagyás után 69 felnőtt- és utánpótlás-válogatott úszó „rendkívül fegyelmezetten, a szabályokat és a járványügyi előírásokat betartva” újrakezdte a medencés edzéseket a Duna Arénában és Balatonfűzfőn.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2130
szavazógép
2020-05-05: Sport - :

Kevés az esély a 3. Liga folytatására (Labdarúgás)

A Román Labdarúgó-szövetség vezetősége a múlt héten videokonferencián egyeztetett a harmadosztályú csapatok képviselőivel. A szakszövetség szeretné végigvinni a pontvadászatot, a csapatok azonban nagy valószínűséggel az idei kiírás törlését szorgalmazzák majd, a ligában ugyanis több olyan klub van, amely anyagi gondokkal küszködik.
2020-05-05: Magazin - :

Pályázat íróknak, zenészeknek

A Köszönjük, Magyarország! című program részeként a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) pályázatokat hirdet írók, költők, dramaturgok, zeneszerzők és a könnyűzenei műfajban alkotó művészek számára.