Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Pályázat íróknak, zenészeknek

2020. május 5., kedd, Magazin

A Köszönjük, Magyarország! című program részeként a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) pályázatokat hirdet írók, költők, dramaturgok, zeneszerzők és a könnyűzenei műfajban alkotó művészek számára.

A pályázatok előfinanszírozási rendszere lehetőséget teremt az érintett művészek egzisztenciális helyzetének javítására a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben.

A program hozzájárulhat ahhoz, hogy a veszélyhelyzet elmúltával az alkotók aktív szereplői maradjanak a kulturális életnek, bemutathassák műveiket, folytathassák alkotómunkájukat. A kommüniké emlékeztet arra, hogy a pandémiás időszakban az alkotók elveszítették a közönségükkel való találkozás lehetőségét, a felkérések és megbízások elapadtak, és ez nemcsak a kulturális életben jelent hiányt, de anyagi veszteségként éri az alkotókat is. A Petőfi Irodalmi Múzeum kultúrstratégiai intézményként kapott felkérést két pályázati felhívás közzétételére. Az egyik felhívás írók, költők, dramaturgok és zeneszerzők számára, a másik a könnyűzenei műfajban alkotóknak szól. A Köszönjük, Magyarország! elnevezésű kezdeményezés forrásait az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosítja az Előadó-művészeti Többlettámogatás rendszerében.

A pályázati folyamatban, a döntéshozatalban és a lebonyolításban a PIM partnere a Petőfi Irodalmi Ügynökség, a Magyar Könnyűzenei Központ és az A38 hajó. A rendelkezésre álló keretösszeg bruttó 150 millió forint, a pályázatok benyújtásának határideje 2020. május 18., 12 óra. A részletes pályázati felhívások megtalálhatóak a Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 honlapján (pim.hu).

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2132
szavazógép
2020-05-05: Sport - :

2022-re halasztották a világbajnokságot

A jövő évről 2022 májusára halasztotta a fukuokai világbajnokságot a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA). A hétfői bejelentés szerint az eredetileg 2021. július 16. és augusztus 1. közé kiírt vb 2022. május 13-án kezdődik és 29-éig tart majd.
2020-05-05: Magazin - :

Elhunyt Szilágyi István színművész

Életének 83. évében vasárnap elhunyt Szilágyi István színművész. A színművész utolsó éveiben rendkívül szegényes körülmények között élt Rákosligeten, Budapest XVII. kerületében, ahol a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai segítették őt a mindennapok gondjai között. Sajtóinformációk szerint a népszerű karakterszínészt fia ölte meg.