Jótékonysági akciók a koronavírus ellen

2020. május 5., kedd, Magazin

A Harry Potter-regényfolyam szerzője, J. K. Rowling, a Queen együttes és több angol komikus is jótékony akciókkal segíti a koronavírus elleni harcot és a járvány károsultjait – írták a brit lapok.

Rowling egymillió fontot adományozott azoknak a karitatív szervezeteknek, amelyek a járvány miatt a legnehezebb helyzetbe került embereken segítenek. Az összeg fele a Crisis nevű szervezeté, amely hajléktalanokat segít, a másik fele a Refuge-é, ők a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújtanak menedéket – írta a BBC hírportálja.

A Queen rockegyüttes Adam Lambert amerikai énekessel közösen kislemezt adott ki You Are The Champions (Ti vagytok a bajnokok) címmel, mely a We Are The Champions hajdani Queen-világsláger feldolgozása. A dalt két hete mutatták be Brian May Instagram-oldalán, akkor a tagok mindegyike otthonában adta elő a maga részét. Az immár hivatalosan is megjelent dal bevételeit a WHO COVID-19-segélyalapjának szánják.

A járvány miatti kijárási korlátozásokkal otthonukba kényszerített brit komikusok közül néhányan úgy gyűjtöttek pénzt a bezárt puboknak, hogy online kvízjátékot vezettek pénteken este. A The Covid Arms nevű virtuális pubban rendezett vetélkedő házigazdái Russell Howard, Nish Kumar, Jon Richardson, Joel Dommett, Marcus Brigstocke, Rachel Parris, Lucy Beaumont, Jenny Ryan és Suzi Ruffel voltak, akik a vetélkedő mellett műsorral is szórakoztatták a virtuális vendégeket – olvasható a Crowdfunder adománygyűjtő oldalon. Úgy lehetett a játékban részt venni, hogy aki adakozott a kedvenc helyi pubja számára az oldalon, az jegyet kapott az online játékba, amelyet élőben közvetítettek az interneten. Nyolc nap alatt több mint 32 ezer fontot gyűjtöttek. Az akcióval egyedi Guinness-világrekordot, a legtöbb látogatót vendégül látó virtuális pub rekordját is beállították, a virtuális „kocsmában” ugyanis az akció ideje alatt 6215 ember „tolongott”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2020-05-05: Magazin - :

Az erős törpe: La Chouffe Blonde (Sörcsap – a székely sörkalauz)

A legjobb belga sörök között tartják számon a La Chouffe Blonde-ot, s én mi mást tehetnék, mint hogy egyetértsek ezzel a dologgal.
2020-05-05: Magazin - :

Rekordmennyiségű műanyag a tengerben

A műanyag mikroszemcsék minden eddiginél nagyobb koncentrációját mérték a a Földközi-tengeren – számolt be a BBC hírportálja. A Manchesteri Egyetem kutatói Olaszország közelében vettek üledékmintákat a tengerfenékről. Volt olyan, amelyben négyzetméterenként akár 1,9 millió műanyagdarabkát is találtak.