Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Már december végén volt koronavírus-fertőzött Franciaországban

2020. május 6., szerda, Világfigyelő

Már tavaly december végén volt koronavírus-fertőzött beteg Franciaországban, csaknem egy hónappal a bizonyított fertőzések felismerése előtt – adta hírül hétfőn a Reuters hírügynökség.

Két francia kórház – a Párizs északi külvárosában lévő Avicenne és Jean Verdier – újratesztelte korábban tüdőgyulladással kezelt betegeinek váladékmintáit, és kiderült, hogy egy férfi már december 27-én fertőzött volt. A mintát többször is ellenőrizték, hogy biztos legyen az eredmény.

Huszonnégy volt beteg esetében teszteltek, és csak egy bizonyult koronavírus-pozitívnak. A férfi 15 napig volt beteg, meggyógyult, viszont megfertőzte két gyermekét. Felesége ugyanakkor nem kapta el tőle a kórt.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miként fertőződött meg, és azt sem, hogy vajon ő-e az úgynevezett francia nulladik fertőzött, azaz a járvány elindítója az országban, amelyben eddig már csaknem 25 ezren haltak meg.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2150
szavazógép
2020-05-06: Világfigyelő - :

7,4 milliárd eurót gyűjtött oltásra az EU

Két óra alatt 7,4 milliárd euró gyűlt össze a koronavírus elleni oltás kifejlesztésére. Az adományozó-konferenciát az Európai Bizottság szervezte, és ez volt az első eleme egy globális adománygyűjtésnek.
2020-05-06: Világfigyelő - :

Nagy-Britanniában 32 ezer fölé emelkedett a halottak száma

Az Egyesült Királyságban már több halálos áldozata van a koronavírusnak, mint Olaszországban – derül ki a Reuters által közzétett legfrissebb adatokból. A mértékadónak tekintett baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfői összesítése még 28 809 halottról szólt, a keddi szám átlépte a 32 ezret, már 32 313-nál jár a számláló.