Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nagy-Britanniában 32 ezer fölé emelkedett a halottak száma

2020. május 6., szerda, Világfigyelő

Az Egyesült Királyságban már több halálos áldozata van a koronavírusnak, mint Olaszországban – derül ki a Reuters által közzétett legfrissebb adatokból. A mértékadónak tekintett baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfői összesítése még 28 809 halottról szólt, a keddi szám átlépte a 32 ezret, már 32 313-nál jár a számláló.

  • Mentős a kelet-londoni kórházban. Fotó: Tolga Akmen / AFP
    Mentős a kelet-londoni kórházban. Fotó: Tolga Akmen / AFP

A brit statisztikai hivatal egyetlen hét alatt hétezer halálesetet jelentett Anglia és Wales területéről. Igaz, ilyenkor mindig hozzá kell tenni, hogy országonként eltérő a számítási mód. Mindenesetre a tendencia figyelemre méltó, a járvány később robbant be a szigetországban, és politikai ellenfelei Boris Johnson szemére vetik, hogy késlekedett az intézkedésekkel.

A miniszterelnök a múlt héten arról beszélt, hogy túl vannak a tetőzésen, és már „látják a fényt az alagút végén”. A tervek szerint a héten újraindíthatják a gazdaságot, és az iskolák kinyitásáról is egyezség születhet.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2150
szavazógép
2020-05-06: Világfigyelő - :

Már december végén volt koronavírus-fertőzött Franciaországban

Már tavaly december végén volt koronavírus-fertőzött beteg Franciaországban, csaknem egy hónappal a bizonyított fertőzések felismerése előtt – adta hírül hétfőn a Reuters hírügynökség.
2020-05-06: Belföld - :

Hírsaláta

IOHANNIS MEGADTA AZ ALAPHANGOT. Miután Klaus Iohannis államfő április végén kijelentette, hogy a magyarok el akarják lopni Erdélyt, a román nemzetféltők (politikusok, elemzők, véleményvezérek, nyugalmazott tisztek stb.) újult erővel zendítettek rá a magyarellenes szólamokra.